ERC i Junts per Torelló confeccionen una candidatura «per guanyar»

La presentació de la llista, liderada per Jordi Casals, Lluís Sabatés i Xevi Lozano omple la Cooperativa | L’acte va comptar amb el suport de Marta Rovira

Redacció Osona.com
15 d'abril del 2015
Actualitzat a les 15:50h
Jordi Casals i Marta Rovira, a Torelló
Jordi Casals i Marta Rovira, a Torelló | Adrià Costa

Presentació de la candidatura d'ERC i Junts per Torelló per a les eleccions municipals. Foto: Adrià Costa


Aquest dimarts, 14 d'abril, 84 anys després de la proclamació de la República Catalana de Francesc Macià, ERC i Junts per Torelló van presentar la candidatura per a les eleccions municipals a Torelló, en una sala d'actes de la Cooperativa que es va omplir de gom a gom.

Jordi Casals, candidat republicà a l'alcaldia Jordi Casals, va destacar que la situació al municipi havia canviat en quatre anys, on ERC passava un dels pitjors moments de la història i la sociovergència governava a Torelló. "Ara el país ha canviat i vivim un procés cap a la independència que va seriosament" i a Torelló “ERC-JpT està a govern amb CiU i un dels dos obtindrà l'alcaldia en les properes eleccions”.

Casals va reconèixer la tasca feta pels seus companys de grup municipal Lluís Sabatés i Xevi Lozano, des de les seves regidories, que l’acompanyaran en els primers llocs de la llista, en concret als números 2 i 3 respectivament. L’alcaldable va presentar la resta de membres de la candidatura, formada per 27 persones, on a més dels dos esmentats, Teresa Ordeig, Montse Tort, Nil Coll i Montse Benedés acompanyaran Casals en els primers llocs. La llista la tanquen Pere Surribas i Berta Faro.

Casals va dir que era un orgull liderar una llista com aquesta, representativa del poble, i preparada per guanyar. "Volem guanyar i podem guanyar", va afirmar, "però no serà fàcil i necessitem l'ajuda de tothom qui vulgui un alcalde d'ERC-JpT", va afegir.

Casals es va comprometre a ser un alcalde no de despatx sinó "un alcalde de trepitjar carrer, de proximitat amb els veïns, de governar des d'un lideratge ferm, però dialogant i cercant complicitat àmplies", perquè "tal com diu el nostres lema, Junts fem Torelló, hem de comptar amb la ciutadania, les entitats, les empreses i l'escola per tirar endavant el carro del nostre poble".
 

Jordi Casals, Joan Ballana i Àlex Garrido, alcaldables d'ERC a Torelló, Vic i Manlleu respectivament, aquest dimarts a Torelló. Foto: Adrià Costa


Nil Coll i Tere Ordeig, que s'incorporen a la candidatura d'ERC-JpT, van obrir l'acte, on van explicar els motius pels quals han donat aquest pas. Els dos van apuntar el moment nacional que viu el país i la voluntat de treballar per millorar el poble. Per Ordeig, "ERC-JpT és la millor eina per fer-ho". Nil Coll va reblar que "a Torelló hi haurà o un alcalde d'Unió o un d'ERC, està en les mans dels torellonencs decidir-ho".

Posteriorment, el regidor Xevi Lozano, el primer representant de Junts per Torelló a la llista, va rememorar què pensava ara fa quatre anys, quan va fer el pas a la política local activa: "Creia que un altre ajuntament era possible, que una altra manera de fer política era possible, i hem demostrat amb només tres regidors que és possible". Però va alertar: "Necessitem més força política a l'ajuntament, necessitem que en Jordi sigui alcalde, per treballar amb criteri i comptant amb la gent".

Per la seva banda, el tinent d'alcalde Lluís Sabatés va posar especial èmfasi en el treball que s'ha fet i que s'ha de fer en l'educació, com un pilar bàsic de les polítiques de l'ajuntament i per construir una societat millor. Sabatés també va destacar el compromís de l'alcaldable, disposat a "invertir totes les hores necessàries per a l'ajuntament i la gent de Torelló".

Marta Rovira, secretària general d'ERC i diputada al Parlament, va cloure la presentació. La dirigent republicana va dir que l'acte li creava molt bones sensacions, que feia "olor a victòria" i que el país reclama ajuntaments amb governs compromesos amb la ciutadania, amb la transparència i en ajudar els que més ho necessiten, a més del compromís en la construcció de la República Catalana.

La candidatura:
1. Jordi Casals (ERC)
2. Lluís Sabatés (ERC)
3. Xevi Lozano (Junts per Torelló)
4. Tere Ordeig (Junts per Torelló)
5. Montse Tort (ERC)
6. Nil Coll (ERC)
7. Montse Benedé (Junts per Torelló)
8. David Tanyà (ERC)
9. Xevi Aranda (Junts per Torelló)
10. Mireia Font (Junts per Torelló)
11. Judith Fabregó (Junts per Torelló)
12. Toni Alba (Junts per Torelló)
13. Sole Álvarez (Junts per Torelló)
14. Marc Tienda (JERC)
15. Guillem Pigallem (Junts per Torelló)
16. Pere Surribas (Junts per Torelló)
17. Berta Faro (ERC)

S1. Rosa Sayós (Junts per Torelló)
S2. Eduard Alemany (Junts per Torelló)
S3. Toni Cubí (Junts per Torelló)
S4. Moha Aarab El Mazzouji (Junts per Torelló)
S5. Laura Burgos (Junts per Torelló)
S6. Dolors Bardolet (Junts per Torelló)
S7. Carles Suriñach (Junts per Torelló)
S8. Emi Ortega (Junts per Torelló)
S9. David Ramon (ERC)
S10. Dolors Ferrés (ERC)
 

Resultats de les eleccions municipals 2011 a Osona i a Catalunya, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Torelló, el 2007 i el 2011


Foto de família de la candidatura d'ERC i Junts per Torelló per a les eleccions municipals. Foto: ERC - Junts per Torelló

  

Presentació de la candidatura d'ERC i Junts per Torelló per a les eleccions municipals. Foto: Adrià Costa

Arxivat a