L'e-week de Vic reflexiona sobre els joves, la connectivitat i l'emprenedoria

La setmana digital ha arrencat aquest dilluns | El periodista Saül Gordillo, l'empresari Genís Roca i el cantant dels Catarres són alguns dels ponents

Redacció Osona.com
13 d'abril del 2015
Actualitzat el 15 d'abril a les 19:39h

Ramon Reig, Xavier Ferràs, Jordi Montanya, Joan Soler i Montserrat Faro, aquest dilluns a la jornada inaugural de l'e-week. Foto: Adrià Costa


L’onzena edició de l’e-week, la setmana digital de Vic que organitza la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vic, Creacció, el Centre d'Integració Tecnològica de Vic i el BBVA, ha arrencat aquest dilluns, 13 d’abril. La presentació s’ha fet a dos quarts de 10 del matí a l'Aula Magna i ha anat a càrrec del rector, Jordi Montaña, acompanyat de representants de totes les facultats de la UVic.

L'e-week va néixer amb la intenció de crear un espai de reflexió i debat sobre aspectes relacionats amb la societat del coneixement. Enguany, la setmana pivotarà entorn de la relació entre els joves, la connectivitat i l'emprenedoria. Aquests tres eixos configuraran la base d'un programa interdisciplinar que comptarà amb la participació d'experts de diverses àrees de coneixement. Periodistes, com Saül Gordillo, investigadors del món de la psicologia o empresaris d'èxit internacional, com Genís Roca, prendran part en alguns dels actes que s'organitzaran al llarg de la setmana. El programa és, en paraules dels seus promotors, el resultat d'una combinació d'experts locals i internacionals per abordar la reflexió d'una manera integral.

 

El rector, Jordi Montaña, conversant amb Xavier Ferràs, degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació. Foto: Adrià Costa

“L'ús de les TIC en la socialització dels joves, avantatge o problema?” és el títol d’una de les primeres taula rodona del certamen, aquest dilluns, formada per Noemí Guillamon, membre del grup de recerca Psicologia, Salut i Xarxa de la Universitat Oberta de Catalunya; Marc de San Pedro, coordinador de la càtedra TICSalut de la UVic-UCC; i Joel Feliu, del grup de recerca JOVETIC de la Universitat Autònoma de Barcelona. Tots tres reflexionen al voltant dels efectes de les noves tecnologies de la informació en la salut dels joves. El dimecres, el periodista i cap de continguts d'El Periódico, Saül Gordillo, oferirà una conferència per explicar com els mitjans han canviat la seva manera d'adreçar-se als joves amb les noves tecnologies. I el consultor i fundador de Roca-Salvatella, Genís Roca, abordarà el mateix fenomen però des de la perspectiva del màrqueting, el dijous. Divendres es posarà el punt final a l'e-week amb una xerrada a càrrec del cantant del grup musical Els Catarres, Jan Riera.
 

Programa d'actes de l'e-Week 2015

Arxivat a