Carles Banús presenta les seves credencials amb el suport de Francesc Homs

L’actual alcalde de Tavèrnoles agraeix la proposta de TAV d’anar junts a les eleccions però diu que prefereix “festejar” durant la propera legislatura

Redacció Osona.com
10 d'abril del 2015
Actualitzat a les 17:28h
Carles Banús i Francesc Homs, a Tavèrnoles
Carles Banús i Francesc Homs, a Tavèrnoles | Jordi Vila Tuneu

Carles Banús, actual alcalde de Tavèrnoles, va presentar oficialment aquest dijous, 9 d’abril, la seva candidatura a les eleccions municipals del mes de maig. L’alcaldable per CiU va rebre el suport del conseller de la Presidència, Francesc Homs. A l’acte hi van assistir una quarantena de persones.

L’encarregada d’obrir la vetllada va ser Rosa Vestit, alcaldessa de Sant Quirze de Besora, que va elogiar Carles Banús perquè “quan tens un problema t’agafa el telèfon, i a més a més te’l resol”. “Si ho fa amb els companys, què no ha de fer pel seu poble?”, es va preguntar. Vestit va explicar que durant aquests anys no ha estat fàcil ser alcalde, perquè la crisi ha afectat molt al món local, però va felicitar Banús per la “bona feina feta”.

Al seu torn, l’alcaldable de CiU a Tavèrnoles va fer un repàs de l’obra feta durant la legislatura en base a tres puntals: les persones -construint i omplint de contingut el centre cívic, fent plans d’ocupació i implantant els horts solidaris, entre altres-, el territori -amb l’aprovació del POUM que estableix el creixement futur del municipi i regula el sector de Fussimanya, i el manteniment de la gran xarxa de camins rurals- i el desenvolupament –promocionant els recursos naturals, fent un mapa del patrimoni cultural o reduint les emissions energètiques amb una nova caldera de biomassa i la instal·lació de lluminària led, entre altres actuacions-.

 

Carles Banús i Francesc Homs, aquest dijous a Tavèrnoles Foto: Jordi Vila Tuneu

Banús també va posar de relleu que en els darrers quatre anys s’han executat inversions per valor de 1.300.000 euros en espais com el mateix centre cívic, l’Ajuntament, el cementiri, l’església, la xarxa d’aigua i diversos carrers del poble. Això, va dir, “són molts diners per a un poble com el nostre, i més en un moment de crisi econòmica”. A més, va explicar que “s’ha deixat l’endeutament a zero i es fan tots els pagaments a 30 dies”. L’alcalde també va fer referència a altres millores com la dignificació de zones verdes, les actuacions en el clavegueram, l’adquisició de nova maquinària per als treballadors municipals, la compra d’un solar al costat de l’Ajuntament o els bons resultats obtinguts en la recollida selectiva, que són els millors de la comarca.  

Banús va explicar que la transparència ha estat un dels puntals de la legislatura, i que l’ha aplicat tant al web com a les oficines: “Sempre he tingut la porta oberta per atendre les consultes”, va dir.

El candidat també va aprofitar per agrair la feina feta als dos regidors que l’han acompanyat, Xavier Serra i Paquita Clarà, a tots els ciutadans i a la seva família. En les passades eleccions, CiU va recuperar l’alcaldia, de la mà de Banús. Tot i obtenir només tres dels set regidors del consistori, els convergents han governat a l’Ajuntament, tot i que en minoria.

Per últim, va explicar que volia “renovar el compromís” perquè “hem fet molta feina però en tenim molta per continuar”. Va agrair l’oferiment de Tavèrnoles Actiu, que els va proposar anar junts a les eleccions, però va explicar que prefereix “festejar” durant els propers quatre anys, i que els regidors de les altres formacions contribueixin a ajudar  l’equip de govern.

Al seu torn, el conseller Francesc Homs va agrair a Banús i el seu equip la tasca feta durant quatre anys. Per Homs és necessari “posar en valor la feina del món local, que és poc visible, o fins i tot invisible, però que és molt important”.

El conseller també va posar en valor el suport econòmic ofert per la Diputació de Barcelona, i es va referir al procés polític que viu Catalunya per assegurar que els municipis en són i n’han de continuar sent una peça clau.
 

Resultats de les eleccions municipals a Osona i a Catalunya, municipi per municipi, 2007 i 2011

Resultats de les eleccions municipals a Tavèrnoles, 2007 i 2011

 

Francesc Homs i Rosa Vestit, escoltant el discurs de Carles Banús. Foto: Jordi Vila Tuneu