Un veí de Vic s'autolesiona per simular que l'han apallissat i que l'han robat

Els Mossos d’Esquadra detenen la víctima fictícia

Redacció Osona.com
09 d'abril del 2015
Actualitzat a les 12:34h
Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 2 d’abril un home de 35 anys, veí de Vic, com a presumpte autor d’un delicte de simulació de delicte. Segons la víctima, uns desconeguts l’havien colpejat violentament, l’havien deixat inconscient i l’havien robat. Tot va ser una invenció.

Els fets es van iniciar el dia anterior, al voltant de les 5 del matí, quan una dona va trucar als Mossos per avisar que un home, que tenia  un trau al cap i restes de sang a la cara i la camisa, s’havia presentat a casa seva demanant ajuda perquè l’havien atracat.

Un cop els agents van arribar al lloc, la víctima va explicar que el dia abans, pels volts de les 12 del migdia, anava amb el seu cotxe per visitar un client a qui li devia diners. Mentre circulava per una carretera secundària, dins del terme municipal de Viladrau, es va adonar que l’estava seguint un vehicle. En veure això, l’home va decidir aturar-se, però el cotxe que el seguia també es va parar. Tot seguit, els ocupants van baixar del cotxe i van colpejar-lo al cap amb un pal i una pedra fins deixar-lo inconscient.

Segons la víctima, cap a les quatre de la matinada del dia 1 va recuperar la consciència i es va adonar que li faltava la cartera i les claus del cotxe. Seguidament, va anar a peu fins a la casa d’una veïna de la zona per demanar ajuda.

Una ambulància del SEM va traslladar la víctima a l’hospital per tal de curar-li les ferides. Arran de tots aquests fets els Mossos van iniciar una investigació.

L’endemà, 2 d’abril, la víctima va anar a declarar a comissaria per tal d’explicar amb més detall tot el què li havia passat. Els agents li van demanar explicacions clares dels fets, que eren molt confosos. Davant de la insistència dels investigadors, l’home va acabar confessant que tot el que havia explicat fins al moment era mentida, que s’havia autolesionat i s’ho havia inventat tot. Arran d’aquesta confessió, els mossos van detenir l’home. El detingut va quedar en llibertat després de declarar a comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerit.

A hores d’ara, la investigació continua oberta i no estan clares les raons per les quals l’home es va autolesionar, ja que les seves declaracions segueixen sent confoses. Tot apunta que es tractaria d’algun tema econòmic.
Arxivat a