Viladrau renova la plaça Major de dalt a baix

Lluïda inauguració, amb activitats diverses

L'actuació dels Sagals d'Osona a la plaça Major de Viladrau.
L'actuació dels Sagals d'Osona a la plaça Major de Viladrau. | Luis Salinas
Redacció Osona.com
31 de març del 2015
Actualitzat a la 13:55h

Viladrau va inaugurar el dissabte passat, 28 de març, la reformada plaça Major. L’acte s’havia programat per la setmana anterior però es va haver d’ajornar a causa del mal temps.

Els treballs de renovació de la plaça han consistit a eliminar els desnivells, deixar voreres de tres metres i mig d’amplada a la zona de davant de les façanes i fer un paviment central de granit. També s’ha renovat tot l’arbrat (s’han plantat magnòlies), i l’enllumenat, i s’han soterrat les canalitzacions de serveis.

Els actes es van iniciar amb els parlaments. L’alcalde de Viladrau, Francesc Xavier Bellvehí, va recordar que el projecte executat és el resultat d’un procés participatiu, i va animar la població a fer arribar més idees per continuar millorant la plaça, així com a participar en altres consultes que es puguin fer al poble. De moment, es preveu plantar-hi més flors i instal·lar-hi bancs de fusta.

Tot seguit, va tenir lloc la benedicció del mossèn, així com la plantada arbres, a la part baixa de la plaça, a prop de les escales i la font, coincidint amb la Festa de l’Arbre. Seguidament, va haver-hi un refrigeri per als assistents, amb la participació dels bars de la plaça, que van preparar diverses tapes. A la tarda va tenir lloc una actuació castellera, amb els Sagals d’Osona, que van substituir la colla de la Sagrada Família, que finalment no va poder assistir-hi.

Seguidament, a l’Espai Montseny, es va inaugurar l’exposició fotogràfica i es va fer la presentació del llibre “Estels, ermites i esglesioles del Montseny”, amb fotografies de Mariano Pagès, que mostra imatges inèdites de l'arquitectura religiosa del Montseny, tot fent un recorregut nocturn per 20 municipis de les comarques d'Osona, el Vallès Oriental i la Selva. L’exposició es podrà veure a l’Espai Montseny fins al 12 d’abril.
 

Acte d'inauguració de la plaça Major de Viladrau. Foto: Luis Salinas