CiU guanyaria les municipals amb comoditat a Vic, segons una enquesta

Només quatre llistes tindrien l'entrada assegurada al consistori | Capgirem Vic, que integra la CUP, saltaria al segon lloc

Redacció Osona.com
31 de març del 2015
Actualitzat a les 15:22h
Anna Erra i Josep Arimany, amb l'actual alcalde Josep Maria Vila d'Abadal, en una foto d'arxiu
Anna Erra i Josep Arimany, amb l'actual alcalde Josep Maria Vila d'Abadal, en una foto d'arxiu | Adrià Costa

Anna Erra i Josep Arimany, amb l'actual alcalde Josep Maria Vila d'Abadal, en una foto d'arxiu. Foto: Adrià Costa


Convergència i Unió seria la llista més votada i guanyaria sense problemes les properes eleccions municipals a Vic, segons l'enquesta telefònica que fa unes setmanes van respondre 800 persones i que havia estat encarregada per la pròpia coalició, segons ha pogut saber Osona.com.

Començant per la banda baixa, els resultats serien aquests: Solidaritat per la Independència: 0-1; Partit dels Socialistes: 1-2; Esquerra Republicana: 4; Capgirem Vic: 5. En el primer lloc, Convergència i Unió, amb una forquilla de regidors que podria moure's entre 8 i 10, però que podria fins i tot obrir-se encara més, degut a la incertesa sobre quantes llistes superarien el llistó del 5% i, per tant, obtindrien representació.

Com tota enquesta, ha de ser observada com una fotografia del moment en què es porta a terme, i en aquest cas encara amb més interrogants. L'enquesta es va efectuar quan encara no se sabia que es presentaria la llista independent Via Vic i no estaven clares algunes coalicions ni caps de llista. A més a més, cal recordar que en anteriors enquestes, la previsió sobre els resultats de Josep Anglada, aleshores a Plataforma per Catalunya, la previsió va errar del tot, fins al punt que se li havien atorgat zero escons i en va obtenir quatre.

Si els resultats fossin aquests, els més rellevant consistiria -a més de ser la desena victòria consecutiva de CiU a Vic- en el salt del tercer al segon lloc per part de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP, ara en una coalició àmplia amb el nom de Capgirem Vic), que passaria de dos regidors a cinc. Esquerra Republicana passaria de dos regidors a quatre. A partir d'aquí, és significatiu que s'asseguri el manteniment, potser a la baixa, del PSC, i la possible continuïtat de SI i del seu actual regidor Iban Lapeira.

L'enquesta va ser encomanada per Convergència i Unió a partir d'un acord pactat entre els dos socis a Vic com a sortida per tancar la llarga crisi sobre el cap de llista. El millor resultat de coneixement ciutadà obtingut per Anna Erra (CDC) per damunt de Josep Arimany (UDC) va ser definitiu per nomenar-la com a alcaldable per CiU. En realitat, van ser dues enquestes, ja que dues empreses diferents van preguntar 400 persones cadascuna, amb trucades a telèfons fixes però respectant els perfils d'edat i d'altres elements necessaris per garantir la fiabilitat dels resultats.

Convergència i Unió va acordar també que els resultats es considerarien informació reservada i que no es difondrien. És per això que no han confirmat ni desmentit aquestes dades quan s'ha efectuat la pregunta des d'Osona.com.
Arxivat a