Mas veu el Mercat del Ram com a element de «capitalitat i centralitat de país» per a Vic

El president insta els catalans a apreciar la producció dels ramaders locals

Redacció Osona.com
28 de març del 2015
Actualitzat el 31 de març a les 19:30h

Artur Mas, davant d'un cartell del Mercat del Ram de Vic Foto: JM Gutiérrez


El president del Govern, Artur Mas, ha visitat aquest dissabte el Mercat el Ram de Vic i ha presidit l'entrega de premis del concurs de les Canals Porcines que distingeix la qualitat de la carn dels expositors. Mas ha donat per fet la continuïtat d'una fira que dóna "centralitat de país i capitalitat" a Vic i ha subratllat que Catalunya "excel·leixi" en producció agroalimentària, un sector econòmic "puntual" en moments de dificultat econòmica, ha dit. En aquest sentit, el president ha instat els catalans a "saber apreciar" la producció dels ramaders locals. "Ens trobem que molts bons productes aconsegueixen conquerir mercats a fora i que a vegades a casa ens quedem curts en valoració", ha lamentat.

La indústria ramadera i agroalimentària és, segons el president de la Generalitat, "un dels puntals de Catalunya". Segons ell, en les èpoques de creixement, el sector té "poc creixement", però en èpoques de duresa, "baixa una mica menys" i això, per Mas, significa que "vertebra socialment i laboralment una part del país". Pel president de la Generalitat, el clúster de producció agroalimentària "excel·leix" a nivell europeu i "ens situa al mapa". "És un sector on, per poc bé que fem les coses, estem cridats a tenir èxits de país importants", ha subratllat.

Mas ha assegurat que el Mercat del Ram "no corre perill" i que, per tant, "hi haurà continuïtat", responent així a la demanda que ha fet el batlle de la ciutat, Josep Maria Vila d'Abadal. L'alcalde de la capital d'Osona ha demanat als propers candidats a l'alcaldia que "mantinguin l'aposta pel Mercat del Ram", mentre que a la Generalitat li ha demanat que "entengui que Catalunya necessita un mercat ramader" com el que se celebra a Vic. Aquest és l'últim Mercat en què Vila d'Abadal hi assisteix com a alcalde, ja que no es presentarà a les properes eleccions municipals.

El Mercat del Ram de Vic va obrir portes aquest divendres a la tarda i s'allargarà fins diumenge amb una previsió d'assistència de més de 100.000 persones. La cita, referent de la tradició agrícola i ramadera de la comarca d'Osona i també de Catalunya, compta amb múltiples activitats com el mercat "Compra a Pagès", que enguany dobla el nombre d'expositors; les exhibicions eqüestres, de vaques o porcs; la fira Lactium, dedicada al formatge artesà; o exposicions de maquinària agrícola. En total, s'han programat més de 140 activitats que es complementen amb propostes culturals, lúdiques i esportives.
 

Més informació i programa de la fira Lactium

Més informació del Mercat del Ram

Programa d’activitats del Mercat del Ram

Galeries de fotos del Mercat del Ram de Vic

Arxivat a