Jordi Savall, cap de cartell del Festival BBVA de Música Religiosa de Vic

El Cor Infantil Amics de la Unió, Quartet Col·lectiu Brossa i The Gourmets Vocal Quartet, atractius del certamen, que s'amplia a Olot i Ripoll, i que comença dissabte amb una missa cantada

Redacció Osona.com
26 de març del 2015
Actualitzat a les 12:25h
Presentació del festival, dimarts a Barcelona
Presentació del festival, dimarts a Barcelona | Albert Alemany

Presentació del Festival de Música Religiosa de Vic, a Barcelona. Foto: Albert Alemany


L’onzena edició del Festival BBVA de Música Religiosa de Vic oferirà més de 10 concerts i se celebrarà de 28 de març al 31 de maig. La iniciativa pretén consolidar-se enguany com a centre de referència artístic al voltant del fet religiós o espiritual. En aquest marc, el certamen eixampla les seves fronteres i portarà concerts més enllà de Vic, a Olot i a Ripoll.

 

Jordi Savall. Foto: Promocional

Entre les diferents propostes musicals d'aquesta edició, destaca especialment la presentació de la nova versió del "Dixit Dominus" de Vivaldi, Händel i Mozart, que anirà a càrrec de Jordi Savall (31 de maig, Atlàntida) que, després de l'estrena de Vic, es repetirà a Barcelona i París. També hi haurà altres formacions del país, com és el cas del reconegut i premiat Cor Infantil Amics de la Unió que, acompanyat del quartet de corda Arcattia, oferirà una de les obres més destacades del repertori religiós, l’”Stabat Mater” de Pergolesi (30 d'abril, església de la Pietat). Una altra proposta serà The Gourmets Vocal Quartet, una formació que s’està convertint en un referent en el seu gènere, amb un repertori que combina el gospel i el soul (2 d'abril, Atlàntida / 18 d'abril, Claustre Hospici d'Olot / 26 d'abril, Sala Abat de Ripoll). La voluntat d’eixamplar els llindars del que representa la música religiosa, es posa una vegada més de manifest amb un viatge per la música klezmer, la música popular jueva, a càrrec d’un quartet amb instruments característics d’aquest gènere, amb el col·lectiu Brossa (8 de maig, Atlàntida).

Com és habitual, el Festival BBVA de Música Religiosa de Vic no deixa de banda les propostes locals, que aquesta vegada es veuran representades per una proposta original: la missa cantada, una tradició perduda que es recupera amb l’Orfeó Vigatà, que obrirà el certament aquest dissabte, 28 de març, a l'església Sant Domènec. I una altra de les obres indispensables del repertori religiós, el “Gloria” de Vivaldi, en un esdeveniment que servirà per celebrar el cinquè aniversari de L’Atlàntida i que aplegarà per primera vegada en un mateix escenari les millors corals d’Osona i el Ripollès, el 26 d'abril. No faltaran tampoc la Fanfàrria de Rams, a la plaça Bisbe Oliba, i Peces de Museu, el tradicional concert itinerant dins el Museu Episcopal de Vic.

El Festival BBVA de Música Religiosa de Vic és una iniciativa de la comissió de Cultura de la Pietat, que actualment incorpora la Fundació L’Atlàntida, els ajuntaments de Vic, Olot i Ripoll, i la implicació un any més del BBVA i la Fundació Antiga Caixa Manlleu.
 

Programació del XI Festival BBVA de Música Religiosa de Vic


Joan Contijoch, Xavier Queralt, Joan López i Lluís Vila d'Abadal, aquest dimarts a la presentació del Festival de Música Religiosa de Vic, a Barcelona. Foto: Albert Alemany

Arxivat a