Dues treballadores d'una empresa de Vic moren en l'avió estavellat als Alps francesos

Les víctimes, residents a Mollet i Barcelona, es traslladaven a la fira Anuga Food Tec | El sinistre se salda amb un total de 150 morts, 144 passatgers i sis membres de la tripulació

Redacció Osona.com
24 de març del 2015
Actualitzat el 26 de març a les 17:07h
Tasques de rescat a la zona de l'accident.
Tasques de rescat a la zona de l'accident. | Europa Press

Un avió de la companyia alemanya Germanwings -la marca low cost de la Lufthansa- que feia el trajecte entre Barcelona i Düsseldorf s'ha estavellat aquest dimarts als Alps occitans. L'aparell, un Airbus A320, ha desaparegut dels radars a la regió d'Alta Provença i s'ha estavellat prop de Prats de Blèuna Auta, entre Dinha i Barceloneta de Provença, segons han confirmat dos helicòpters de la gendarmeria francesa.

A l'avió hi anaven 144 passatgers i una tripulació conformada per sis membres (dos pilots i quatre hostesses). Tots han mort al sinistre. L’aparell havia sortit de l'aeroport del Prat a les 10:01h i havia d'arribar a Düsseldorf a les 11:41h, però a les 11:15h ha desaparegut dels radars.

Entre els desapareguts hi ha dues treballadores de l’empresa vigatana Itram Higiene. Una de les víctimes era una col·laboradora externa en l’àmbit de mercats exteriors, veïna de Mollet. L’altre víctima era la responsable tècnica de l’empresa, llicenciada en química, resident a Barcelona.

Les dues es dirigien a la fira Anuga Food Tec de Colònia, on Itram Higiene tenia previst presentar els seus productes. A Alemanya les esperaven el director general de l’empresa, Martirià Latorre, i dos comercials més.

“És una desgràcia molt gran. Eren unes bellíssimes persones i estaven molt implicades en el projecte de l’empresa”, ha declarat a Osona.com Martirià Latorre, molt afectat, des de Colònia. L’empresa ha seguit amb les activitats previstes avui a la fira, però està valorant la possibilitat d’anul·lar la seva presència al certamen i tornar cap a Vic. “És una decisió difícil”, reconeix el director general.
Arxivat a