Ferran Latorre pujarà el Makalu, el seu 11è 8.000, amb Núria Picas

L'alpinista osonenc reprèn el seu repte amb la cinquena muntanya més alta del món | La campiona del món d'ultratrails, per la seva banda, vol “complir un somni d'infantesa”

Redacció Osona.com
21 de març del 2015
Actualitzat el 25 de març a les 8:57h
Núria Picas i Ferran Latorre
Núria Picas i Ferran Latorre | @nuriapicas

Núria Picas i Ferran Latorre, en un entrenament aquest hivern. Foto: @nuriapicas


L'alpinista osonenc Ferran Latorre afronta la recta final del projecte per assolir sense oxigen els 14 cims de més de 8.000 metres del món després de coronar el K-2 el juliol passat. El pròxim repte serà durant aquesta primavera a l'Himàlaia: el Makalu, la cinquena muntanya més alta del món. No ho farà sol, ja que realitzarà l'expedició amb Núria Picas, la campiona del món d'ultra trails.

Picas ja va explicar fa setmanes a NacióMuntanya que enguany disputaria menys curses de muntanya per tal de poder ser a l'Himàlaia entre l'abril i el maig. Intentarà, juntament amb Ferran Latorre, el Makalu que amb 8.463 metres és la cinquena muntanya més alta del planeta. Serà el primer 8.000 de Picas i l'onzè de Latorre, amb qui han estat preparant al llarg de l'hivern una expedició que vol “complir un somni d'infantesa” de la berguedana. “Encara que actualment sigui corredora provinc de l’escalada i l’alpinisme, i crec que ha arribat el moment de compaginar les meves dues passions. La muntanya em crida”, assenyala Picas.

Serà també un desafiament per a Ferran Latorre que continua amb el projecte dels catorze 8.000. “Conec la Núria des de fa anys, i és tot un repte compartir l'expedició al Makalu amb una campiona del món. És un 8.000 alt i exigent, un repte important per ser el primer”, assenyala. “Per sobre de tot crec que es tracta d'una història compartida que ens enriquirà a tots dos”, conclou.

Els dos expedicionaris marxaran el 6 d'abril cap al Nepal i tenen previst arribar al camp base a l'entorn del 20 d'abril. Deixant unes setmanes de marge per realitzar l'aclimatació preveuen que l'intent de cim es pugui realitzar entre el 15 i el 20 de maig. Les previsions passen per pujar per la ruta original de la primera ascensió, el 1955, una expedició francesa liderada pel mític Lionel Terray.

Aquest repte –que es convertirà en un documental- tindrà la particularitat d’unir l’experiència i el profund coneixement de les muntanyes que té Ferran Latorre amb el descobriment de Núria Picas dels cims més alts del món. “Tinc certa experiència en l’alpinisme, però només fins a 7.000 metres. El Makalu per a mi és molt especial. És el primer 8.000 que es va coronar des del grup de Manresa, i el meu pare va formar part d’aquella primera expedició l’any 1977. A banda d’això em sento molt afortunada de poder-hi anar amb el Ferran, que segur que m’aportarà molts coneixements”, ha explicat mitjançant una nota de premsa.