Un osonenc conquista Spotify i les discogràfiques amb la seva llista de rock

Roger Sales és de Sant Hipòlit de Voltregà i té 19 anys

Elvira Vilardell
19 de març del 2015
Actualitzat el 23 de març a les 8:11h
Roger Sales i la capçalera de la seva llista 100 essentials
Roger Sales i la capçalera de la seva llista 100 essentials

Roger Sales i la capçalera de la seva llista "100 essentials"


Roger Sales, amb només 19 anys, s'ha convertit en tota una sensació a la plataforma musical Spotify. La seva "playlist" de rock, "100 essentials", acumula 214.000 seguidors i és la llista creada per un usuari ("playlister") més popular a escala mundial dins aquest gènere. 

L'èxit d'aquest estudiant de Biotecnologia i veí de Sant Hipòlit de Voltregà no acaba aquí. Fa tres mesos diverses discogràfiques es van posar en contacte amb ell perquè els ajudés a promocionar les cançons dels seus artistes.

"Si el tema que em proposen m'agrada l'incloc dins la meva "playlist". Cada vegada més companyies aposten per Spotify com a mitjà per donar a conèixer els seus músics. És una plataforma alternativa a aquelles més convencionals com ara la ràdio i la televisió", explica el Roger.

Actualment aquest jove no es guanya la vida elaborant llistes musicals, però assegura que si volgués fer-ho, podria. Aquesta és la dada que dóna per justificar la seva afirmació: "Spotify paga 0,009 dòlars als artistes cada cop que algú escolta una de les seves peces més de 30 segons. L'últim tema que vaig afegir al meu llistat ha aconseguit 600.000 reproduccions en només un mes. Imagina't els diners que es poden generar. És un negoci".

El Roger, però, no va crear "100 essentials" per generar beneficis, sinó per "compartir amb els altres" la seva passió pel rock. De fet, no s'esperava que el seu recull assolís tanta fama: no va fer res per publicitar el seu treball, a banda de compartir-lo al web "Listas Spotify", una espècie de xarxa social on es poden escoltar i valorar les recopilacions musicals dels usuaris. 

Entre els seus imprescindibles s'hi troben The Rolling Stones, Lou Reed, Led Zeppelin, Pink Floyd i Nirvana. A la seva playlist, de més de 270 cançons, els hi trobareu tots. Si voleu escoltar noms menys coneguts, el Roger té dues recomanacions: el britànic Jake Bugg ("Lightning bolt") i els suecs The Sounds ("Living in America").