L'etapa reina de la Volta sortirà de Tona i passarà pel mig de Manlleu i Vic

El recorregut íntegre de la ronda ciclista es fa públic | Manlleu tindrà un esprint intermig el proper dijous, en una jornada que finalitzarà a la Molina

La Volta Catalunya, al pas per l'esprint especial de Ripoll, en una foto d'arxiu | Rodrigo Trinidad
Redacció Osona.com
18 de març del 2015
Actualitzat a les 20:17h

La Volta Catalunya, al pas per l'esprint especial de Ripoll. Foto d'arxiu: Rodrigo Trinidad

L'etapa reina de la Volta Catalunya començarà a Tona el proper dijous 26 de març, tal com ja va anunciar Osona.com. Aquest dilluns, finalment, es va presentar el recorregut íntegre de la ronda ciclista, que pel que fa a la comarca travessarà, a més de Tona, Vic, Manlleu, Torelló i Sant Pere de Torelló.

La quarta etapa de la Volta, amb un total de 188 quilòmetres, arrencarà a Tona i continuarà pel centre de Vic i Manlleu. Entrarà a la Garrotxa després de fer el coll de Bracons, de primera categoria, i passarà per Sant Esteve d'en Bas, les Preses i Olot, per entrar després al Ripollès, i enfilar fins a la Molina, on hi haurà l'arribada, a 1.700 metres d’alçada.

Pel que fa al recorregut estricte de la comarca i als horaris, la sortida a Tona tindrà lloc a les 11:15 hores al call (davant de l’Església). Els ciclistes donaran una volta de 10 quilòmetres i tornaran a passar per la població, per dirigir-se cap a Vic, per on passaran per dins del nucli urbà, pel passeig de la Generalitat i la rambla, uns minuts abans de les 12 del migdia. A Manlleu hi haurà el primer esprint intermig, situat al passeig de Sant Joan, on està previst que la caravana multicolor hi arribi a un quart d’una. Els ciclistes seguiran fins a Torelló, Sant Pere de Torelló i llavors pujaran cap a Santa Andreu de la Vola.

La Volta Catalunya 2015 començarà el 23 de març a Calella. L'endemà es disputarà l'etapa Mataró-Olot mentre que la tercera jornada tindrà inici i final a Girona. A la quarta es disputarà l'etapa esmentada mentre que l'endemà els ciclistes sortiran d'Alp per arribar a Valls. Cervera-Port Aventura i Barcelona-Barcelona seran les dues darreres jornades.

L'edició 95 de la Volta Ciclista a Catalunya comptarà amb la participació de 192 corredors -quatre d’ells catalans- de 24 equips. Entre els principals ciclistes preinscrits hi ha el català Joaquim “Purito” Rodríguez (Katusha), vigent campió de la Volta; Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), Alejandro Valverde (Movistar Team) o Chris Froome (Team Sky), entre d’altres.

Recorregut íntegre de la quarta etapa

Tona i la Volta

La Volta Catalunya tornarà a aturar-se a Tona després de 47 anys. Per primera vegada l'any 1920, en la 4a edició de la cursa ciclista, Tona va acollir l'arribada de la 2a etapa provinent d'Olot, amb victòria del corredor francès José Pelletier, que va ser el vencedor absolut de la prova. Tona també va ser la seu de la sortida de la 3a etapa, que va finalitzar a Lleida.

L'any 1952 va tornar a acollir l'arribada del 1r sector de la 7a etapa, que sortia de Ripoll, amb la victòria del corredor italià Giovanni Petitinato, sent també la sortida del 2n sector, una contrarellotge amb meta a Granollers.

El 1968 Tona va ser inici de la Volta, amb una etapa amb arribada a Vilafortuny (Cambrils) i victòria del corredor belga Guido Reybrouck, tenint com a vencedor final Eddy Merckx i, en segon lloc, Felice Gimondi.

Fotos del pas per Camprodon-Volta Catalunya 2014 (Ajuntament de Camprodon)

Una etapa de la Volta a Vallter, entre la boira i la neu. Foto: Josep Maria Montaner