Vic dedica un espai a la memòria de Josep Romeu

La biblioteca Joan Triadú inaugura una sala amb el nom del professor, escriptor i activista política, traspassat el passat novembre

Redacció Osona.com
17 de març del 2015
Actualitzat el 24 de març a les 19:39h
Josep Romeu, a la presentació de la seva tercera novel·la
Josep Romeu, a la presentació de la seva tercera novel·la | A. Costa

Josep Romeu, en la presentacó de la seva tercera novel·la. Foto: Adrià Costa


L’Ajuntament de Vic destinarà un espai a recordar la figura de Josep Romeu, mestre de professió, escriptor i activista polític, traspassat el passat mes de novembre. L’Espai Josep Romeu, que es dirà així, s’ubicarà a la planta baixa de l’antic convent del Carme, adjacent a la biblioteca Joan Triadú i amb accés des del vestíbul d’entrada. L'equipament donarà resposta a l’actual manca d’espais municipals que poden acollir en bones condicions lumíniques, sonores i visuals, exposicions, presentacions, xerrades o activitats culturals de petit format.

La inauguració de l’Espai Josep Romeu tindrà lloc aquest dimarts, 24 de març, a les vuit del vespre. L'acte comptarà amb la presència del 2n tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López. En aquest marc, l’Ajuntament de Vic ha preparat l’exposició “Romeu polièdric”, que repassa la trajectòria de Josep Romeu en totes les diferents facetes de la seva vida.

Josep Romeu va néixer a Vic el 1952, però residia des de feia molts anys a Taradell. Mestre de professió, després de dedicar-se uns anys a tasques de gestió cultural, essent un dels impulsors i coordinador des dels seus inicis de l’Observatori de la llengua catalana, va retornar a l’ensenyament com a mestre de l’escola Les Pinediques de Taradell.
 

Biografia de Josep Romeu
 

Arxivat a