Joana Ortega es compromet a impulsar el Moianès l'endemà de la consulta

La vicepresidenta ha afirmat a RAC1 que "tenim preparat ja el projecte de llei i si hi ha una majoria que avali el projecte" de comarcalitat

Redacció Osona.com
16 de març del 2015
Actualitzat a les 17:05h
Diumenge que ve els deu municipis del Moianès decidiran en un procès participatiu si formen la comarca número 42 de Catalunya. La vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, s'ha compromès a impulsar la llei de la nova realitat comarcal l’endemà mateix, si el "sí" guanya la votació. En declaracions a RAC1, Ortega ha dit que la nova comarca serà una realitat a partir de les eleccions municipals del 24 de maig, si així ho volen els veïns: "Tenim preparat ja el projecte de llei i si hi ha una majoria que l'avali, el portarem al Parlament, i hi ha consens polític per tramitar-ho amb lectura única i de manera ràpida". 

La consulta, com el 9-N, no serà vinculant, i la convoquen els alcaldes perquè així els ho va demanar Joana Ortega. La vicepresidenta espera que la participació sigui massiva, per legitimar el Moianès, però davant de la incògnita de què votaran pobles com Monistrol de Calders o Santa Maria d’Oló, deixa clar que es respectarà el resultat: "Haurem de veure quina és la situació del municipi, de quina manera es manifesta el ple; el que no es pot obligar és que un municipi formi part d'una comarca si els seus ciutadans no ho volen".