Una petitat nevada genera problemes al Collsacabra, el Moianès i el Montseny

La circulació a l'Eix Transversal entre la Selva i Osona s'ha restringit als camions durant unes hores | La neu s'ha barrejat amb calamarsa, llamps, trons i aigua a les cotes baixes

Redacció Osona.com
14 de març del 2015
Actualitzat el 17 de març a les 14:47h
Vídeo de la nevada a Rupit
Vídeo de la nevada a Rupit

Una nevada breu però intensa ha afectat aquesta tarda la zona del Collsacabra, el Moianès i el Montseny, per sobre dels 700 metres. La neu i les plaques de gel han creat molts problemes a les carreteres de la zona: la circulació de camions a l’Eix Transversal (C-25), des de Riudellots de la Selva fins a Muntanyola (del km 183 al 237), ha estat restringida als camions durant unes hores, a Gurb s'ha hagut de tallar un carril sentit Girona i també ha estat tallat una bona estona l’accés des de la C-25 fins a Espinelves.

La neu, en menys mesura, ha afectat cotes més baixes a tota la comarca, on s’ha combinat amb llamps i trons, calamarsa i aigua. La precipitació s'ha desplaçat cap al litoral i prelitoral i no s'esperen més nevades.

El Servei Meteorològic de Catalunya ja havia alertat que hi hauria un canvi de temps, amb possibles nevades a les cotes baixes.

Dades d'interès - Observatori meteorològic de Vic
- Observatori de Meteoroda
- Meteo Tavèrnoles
- Gurb - Montesquiu - Muntanyola - Orís - Perafita - Viladrau (Estacions Automàtiques / XEMA )
 

La nevada al Castell de Montesquiu. Foto: Adrià Costa

 

El Montseny, ben nevat, aquest dissabte al vespre. Foto: Josep Maria Costa