El Talgo passa per Osona

El comboi històric, que va cobrir el trajecte Barcelona-Ginebra fins al 2010, circularà en un viatge turístic fins a Puigcerdà amb tots els tiquets venuts | Farà parades a Vic, Ripoll i Ribes

Arnau Urgell
13 de març del 2015
Actualitzat el 14 de març a les 8:16h
El «Catalán Talgo» circularà diumenge fins a Puigcerdà
El «Catalán Talgo» circularà diumenge fins a Puigcerdà | Renfe

El «Catalán Talgo» circularà diumenge fins a Puigcerdà. Foto: Renfe


La línia de tren Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà viurà aquest dissabte l'"històric" viatge d'un Talgo. El comboi, format per deu cotxes, cobrirà el trajecte entre la ciutat comtal i la capital de la Cerdanya fent parades a Vic, Ripoll i Ribes de Freser. Es tracta d'una iniciativa de Associació d'Amics del Ferrocarril 5a Zona de Badalona que ha aixecat gran expectació i que ha hagut de penjar el cartell de complet deixant desenes de persones en llista d'espera.

Els trens Talgo –sigles de Tren Articulado Ligero Goicoechea Oriol, en honor a l'enginyer que els va dissenyar i l'empresari que els va finançar, Alejandro Goicoechea, i José Luis Oriol Urigüen- van ser la joia de la corona de la indústria ferroviària estatal a la meitat del segle XX. Part dels combois de la tercera generació van incorporar un sistema d'intercanvi d'ample de via fet que els permetia cobrir línies internacionals.

Precisament per la maltractada línia 3 de Rodalies circularà el denominat "Catalán Talgo", tren que cobria el trajecte entre la capital catalana i Suïssa. El tren va estar en funcionament fins al 2010 –malgrat que a partir de 1994 acabava el recorregut a Montpeller- i posteriorment l'empresa va restaurar deu dels catorze cotxes originals. Del maig a l'octubre Renfe va utilitzar el mateix comboi per oferir el servei turístic Tarraco Talgo.

Viatge de prova el 27 de febrer

El passat divendres 27 de febrer el Talgo va fer un viatge de prova que va sorprendre a molts usuaris. La presència d'aquest antic tren internacional va generar comentaris irònics relacionats amb el recent anunci d'un desdoblament parcial de la línia.

La circulació d'aquest dissabte -21 anys després d'un primer viatge a Puigcerdà- ha esgotat els 180 bitllets que es van posar a la venda -35 euros anar i tornar- deixant desenes de persones en llista d'espera. Sortirà de l'Estació de França a les 8.10 i farà parada a Vic (9.45), Ripoll (10.30) i Ribes de Freser (10.52). El viatge de tornada començarà a Puigcerdà a les 16.26 i les parades seran a les 17.19, 17.40 i 18.33. El temps de trajecte s'acostarà a les quatre hores.

Arxivat a