La Llotja de Vic i la Cambra de Comerç organitzen una jornada dedicada a la tòfona

A l’acte hi participarà el cuiner Nandu Jubany i hi haurà una demostració de gossos tofonaires

Redacció Osona.com
10 de març del 2015
Actualitzat a les 17:26h
La Llotja de Vic i la Cambra de Comerç organitzen aquest dissabte al matí, 14 de març, la “Jornada sobre cultura, gastronomia i micologia de la tòfona”, un esdeveniment obert i gratuït, adreçat a empresaris de la restauració i públic en general, per donar a conèixer aspectes culturals, gastronòmics i tècnics de la tòfona, per tal de revaloritzar la seva importància en diferents sectors i fomentar-ne el seu consum.

Actualment a Catalunya hi ha més de dues-centes hectàrees de terra dedicades a aquest conreu, convertint-se en una important font de riquesa. En un dels mercats tradicionals on es pot comprar és a Vic. A Osona també se celebra la Fira de la Tòfona de Centelles, cada cop més consolidada a dins del sector.

La jornada començarà a dos quarts de dotze del matí, i anirà a càrrec del president de la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, Josep Puigdollers, qui donarà la benvinguda als assistents. Seguidament, el tubericultor vocacional Joan Mascort parlarà sobre la tòfona des d'una vessant cultural. Pels volts de dos quarts d'una, el xef Nandu Juvany durà a terme una demostració de cuina amb tast de trufes i explicarà com aplica aquest fong als fogons.

La jornada es tancarà amb una taula rodona on es parlarà sobre la tòfona negra des d'una vessant més tècnica, amb la participació de Joan Mascort; el secretari de l'Associació de Tofonaires d'Osona i el Berguedà, Josep Alhama; i l'enginyer forestal i tubericultor Pere Muixí. Alhama aprofitarà l'ocasió per fer un balanç de la campanya de la tòfona negra d'enguany.

L'acte es complementarà amb una demostració in situ de gossos que cercaran tòfona en un espai habilitat amb roures i alzines al mateix edifici del Sucre. L'acte és obert a tothom i gratuït, però cal inscriure's prèviament a la mateixa Llotja.
Arxivat a