El Lluçanès descarta celebrar el 27 de setembre la consulta sobre la comarca

El Departament de Governació desaconsella aquesta data, que coincideix amb les eleccions al Parlament de Catalunya | Ara, a sobre la taula hi ha dues propostes, el 26 de juliol o l’11 d’octubre

Pere Pratdesaba
05 de març del 2015
Actualitzat a les 19:02h
El Consorci del Lluçanès ha descartat celebrar el 27 de setembre el procés participatiu per demanar als ciutadans si volen esdevenir una comarca, tal com ha explicat a Osona.com el president de l’ens i alcalde de Prats de Lluçanès, Lluís Vila. La Generalitat ha desaconsellat aquesta data, que coincideix amb les eleccions al Parlament de Catalunya, perquè el Departament de Governació estarà bolcat amb els comicis nacionals i no podrà donar tot el suport que caldria. A més, la Junta Electoral Central podria impugnar el procés participatiu, si coincideix amb les eleccions catalanes.

Ara, els alcaldes del Lluçanès es trobaran el dimarts que ve per tal de fixar una nova data. Se’n barregen dues: una tan bon punt s’hagin celebrat les eleccions municipals, el 26 de juliol; i una altra després de les eleccions al Parlament, l’11 d’octubre.

Els batlles també hauran de decidir la pregunta de la consulta, que podria diferir una mica de la que s’ha proposat al Moianès, on es demana si s’accepta que tots els pobles esdevinguin una comarca. Lluís Vila és més partidari de demanar als ciutadans si volen que la seva població, no totes, formi part de la nova comarca del Lluçanès.