Adrià Puntí presenta el seu darrer treball a Calldetenes

L’artista s’inspira en obres inèdites del seu pare

Redacció Osona.com
04 de març del 2015
Actualitzat a les 16:28h
Adrià Puntí, en una foto promocional.
Adrià Puntí, en una foto promocional.

Passats mig any, Adrià Puntí retorna aquest dissabte, 7 de març, a la comarca d’Osona. Després de la gran actuació de l’artista al darrer Mercat de Música Viva de Vic, ara porta el concert “Incompletament Puntí” a l’Auditori Teatre de Calldetenes, que començarà a dos quarts de 10 del vespre.

L’espectacle forma part del darrer projecte de l’artista, un gran èxit amb molt bona acollida. L’any 2013, el cantant va trencar un silenci discogràfic de 10 anys per presentar “Incompletament Puntí”, compost de noves cançons, un DVD i un llibre amb textos inèdits del seu pare. Adrià Puntí es recolza en obres inèdites dels seu pare per ensenyar l’altra cara de la mateixa moneda, presentant “cançons mudes, vitralls que no enlluernen, dibuixos a les fosques, repujats que parlen, gotes esberlades o escultures fotogràfiques. Poesia... amb i sense inspiració”.

Josep Puntí, Adrià Puntí o simplement Puntí és un músic i creador saltenc que ha portat la música a superar els seus límits, a trencar les barreres i les etiquetes que conformen que és la música i l’art, barrejant-ho tot de forma creativa. Actualment, està preparant les cançons que conformaran el nou disc que traurà aquest 2015, “Benvinguts al desastre”. Alguns dels temes els va avançar en el darrer Festival Temporada Alta de Girona i en el recent publicat EP d’edició limitada.

Artista polifacètic, és considerat per gran part de la crítica i també del públic com el millor músic de la seva generació. Puntí va néixer a Salt el 1963 i va iniciar la seva carrera musical el 1983 quan va guanyar un concurs de cançons a Banyoles. El 1990 va editar la primera maqueta del grup UmPah-Pah, "Tomahawk", a la que van seguir, entre d’altres, els discos “Raons de pes” (1991), “Bamboo Avenue” (1992) o “La columna de Simeón” (1996), que va ser el darrer de la banda. Després de la separació del grup va iniciar una carrera en solitari que el va portar a publicar tres discos: “Pepalallarga i… “(1997), “L’hora del pati” (1999), i “Maria” (2002), un homenatge a la seva mare que va rebre el Premi Puig-Porret a més d’excel·lents crítiques. També ha col·laborat amb artistes com Bunbury (qui va versionar una cançó d’UmPah-Pah) o Quimi Portet, que ha produït els seus discos. Fins i tot va fer d’actor a “Laberint d’ombres” de TV3, on interpretava el personatge de Tronera a la primera temporada. És per tota aquesta trajectòria que aquest mes de febrer ha estat nomenat fill predilecte de la seva vila natal, Salt.
 

Més informació i compra d'entrades