Un Talgo sorprèn els usuaris del tren Barcelona-Vic

El comboi, conegut per cobrir el trajecte Barcelona-Ginebra, circularà en un viatge turístic fins a Puigcerdà el proper 14 de març | El trajecte farà parades a Vic, Ripoll i Ribes de Freser

Arnau Urgell
02 de març del 2015
Actualitzat el 04 de març a les 22:14h

El Talgo, a l'estació de la Garriga. Foto: @gortlaura


Els trens Talgo -sigles de Tren Articulado Ligero Goicoechea Oriol, en honor a l'enginyer que els va dissenyar i l'empresari que els va finançar, Alejandro Goicoechea, i José Luis Oriol Urigüen- van ser la joia de la corona de la indústria ferroviària estatal a la meitat del segle XX. Els combois de la tercera generació van incorporar un sistema d'intercanvi d'ample de via fet que els permetia cobrir línies internacionals, destacant els trajectes Barcelona-París i Barcelona-Ginebra.

Recentment, l'Associació d'Amics del Ferrocarril 5a Zona ha restaurant un dels combois del denominat “Talgó Catalán”, amb un inconfusible color vermell. El proper 14 de març circularà en un viatge turístic entre Barcelona i Puigcerdà fent parades a a Vic, Ripoll i Puigcerdà. Diverses informacions apunten que fa vint anys un tren d'aquestes mateixes característiques va fer un excepcional viatge fins a la capital de la Cerdanya.

El passat divendres 27 de febrer el Talgo va fer un viatge de prova que va sorprendre a molts usuaris. La presència d'aquest antic tren internacional va generar comentaris irònics relacionats amb el recent anunci d'un desdoblament parcial de la línia. El viatge -pel que queden molt poques places- té un preu de 35 euros (anada i tornada) i en els propers dies es definiran els horaris exactes.

Arxivat a