Sant Miquel de Balenyà celebra la festa dels Tonis

Passant dels Tonis de Sant Miquel de Balenyà.
Passant dels Tonis de Sant Miquel de Balenyà. | Josep M. Costa
Redacció Osona.com
02 de març del 2015
Actualitzat a les 17:09h

Passant dels Tonis de Sant Miquel de Balenyà. Foto: Josep M. Costa


La 21a edició de la Festa dels Tres Tombs de Sant Miquel de Balenyà es va celebrar aquest cap de setmana, al llarg de tres dies, de divendres a diumenge.

L’inici de la festa va tenir lloc el divendres, a les 9 del matí al Casal, quan es va fer una missa amb el Cor Parroquial. Tot seguit, es van escollir el traginer i la traginera d’honor d’enguany, entre tots els avis del centre de dia.

Les activitats van continuar dissabte el matí al Pla de la Bassa de Pivatlle on s’hi van poder veure carrusels de cavalls i doma clàssica, a càrrec de l’hípica Iriscar i Can Roca. A la tarda, es van fer les tradicionals passejades amb carro, que es van acompanyar amb una xocolatada popular i l’actuació de la coral del poble, El Gallaret.

El darrer dia de la festa dels Tonis, diumenge, es va iniciar a l’esplanada de darrera de l’església, amb un esmorzar popular. A partir de les 12 del migdia, es va celebrar la missa i va començar el passant dels Tres Tombs pels carrers del poble amb l’acompanyament de l’hereu i la pubilla i els traginers d’honors d’aquest 2015, i amb una trentena de carruatges. A la una del migdia, tot finalitzant el passant, es van beneir els animals.
 

Recull de galeries de fotos dels Tonis de Sant Miquel de Balenyà

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis a Osona