Walter Salas-Humara, una llegenda viva del rock

El músic va oferir un nostàlgic concert a Balenyà

Toni Carrasco
02 de març del 2015
Actualitzat a les 16:42h
Salas-Humara, a Balenyà
Salas-Humara, a Balenyà | T. Carrasco

Walter Salas, aquest dissabte als Hostalets de Balenyà. Foto: Toni Carrasco


Una vegada més el KOK dels Hostalets va tornar a guanyar la partida. L'acollidor Ateneu no es va omplir però el concert intimista del nord-americà Walter Salas-Humara va emocionar i deixar un bon regust de boca a tots les presents, que en bona part se sabien fins i tot les lletres de les cançons de la seva primera banda, The Silos, allà pels llunyans anys 80, i que no van dubtar en cantar, acompanyant el rocker.

Amb un accent sudamericà peculiar, degut als seus orígens cubans, Salas va anar mostrant de forma austera però impecable  les cançons del seu darrer treball, de l'agost del 2014, “Curve and Shake”, el seu tercer disc en solitari. Els presents també van gaudir  de cançons antològiques i d'altres més recents, fins i tot en castellà com “Sangre y làgrimas”, “Un pez viejo y sabio” o “Chico muy contento”. Però també d'altres com “Like a satelite”, “County and you” o “I'm over you”.

Divertits i irònics va ser els seus comentaris sobre els orígens  i les històries quotidianes que expliquen les seves cançons. Salas va estar acompanyat a l'escenari només per un complert bateria i percussions.

Tota una vida dedicada a la música , entre Nova York i Los Angeles, de costa a costa i amb el so inconfusible i profund de la Amèrica més autèntica. Un estil que anys desprès tants i tants músics han imitat.