Protestes a Campdevànol i Manlleu per l'operatiu del tràgic rescat a les Llosses

La família del jove ripollès mort a Llentes no descarta anar a judici | En canvi, la família de la seva companya, que també va morir a l'accident, no es planteja la via judicial

Redacció Osona.com
27 de febrer del 2015
Actualitzat a les 14:05h
Concentració a Manlleu en protesta per la gestió de l'operatiu del rescat de les Llosses
Concentració a Manlleu en protesta per la gestió de l'operatiu del rescat de les Llosses | Adrià Costa
Familiars i amics de Mireia Pujols s'han concentrat davant l'Ajuntament de Manlleu en protesta per la gestió de l'operatiu del tràgic rescat de les Llosses. Foto: Adrià Costa

La família d'Alfonso Picado, el jove de Campdevànol mort el passat 14 de gener al paratge de Llentes, no descarta recórrer a la via judicial. Així ho ha explicat la seva germana Soraya a ElRipollès.info després d'escoltar les explicacions al Parlament del conseller Ramon Espadaler. Abans d'interposar cap denúncia, tanmateix, volen accedir a totes les proves i els protocols del tràgic rescat de les Llosses. Per altra part, la família de Mireia Pujols, veïna de Manlleu i companya de Picado, que també va morir a l'accident, té un altre advocat i, “de moment”, no s'han plantejat la via judicial, segons ha explicat a Osona.com.

Aquest vespre, desenes de persones s'han concentrat de manera simultània a Campdevànol i Manlleu per tal de mostrar la solidaritat amb les famílies dels joves morts i per mostrar el desacord amb l'operatiu.

Les explicacions del conseller d'Interior no han resolt bona part dels dubtes de les famílies dels joves morts. “Ens ha donat molta informació però no l'hem pogut contrastar. Volem escoltar les trucades, comprovar els protocols i poder objectivar tot el què va passar aquella nit”, explica Soraya Picado. En aquest sentit –després d'escoltar Ramon Espadaler i els dubtes expressats pels diversos grups parlamentaris- la família del jove campdevanolenc manté la major part de les incògnites sobre l'operatiu. “Ens continuem qüestionant perquè no es va activar des de l'inici els Bombers quan ell va dir clarament que el cotxe estava embarrancat”, assenyala Soraya Picado. “Ni veiem clara l'actuació del 112 ni que que s'aturés la recerca poc després de les quatre de la matinada”, afegeix.

Desenes de persones s'han concentrat a la plaça Anselm Clavé de Campdevànol. Foto: David Fajula


Què fer a partir d'ara està en mans dels advocats de la família Picado. “De moment volem tota la informació i aleshores decidirem si optem per la via judicial”, explica la germana del jove mort. Més enllà del seu cas, assegura que volen que “es millorin els protocols perquè no torni a succeir cap cas similar”.

Espadaler no admet cap error en l'operatiu

El conseller d'Interior, en la seva compareixença al Parlament, no ha admès cap error en l'operatiu i ha atribuït el tràgic desenllaç a una “dissortada concatenació de fets”. Entre altres, ha defensat que no s'activessin els Bombers inicialment “perquè no estaven perduts ni es tractava d'un accident”, i ha assegurat que el fet que el parc de Ripoll hagués tingut un 4x4 "no hagués servit per salvar els dos joves". Això sí, Espadaler s'ha compromès a estudiar millores com la possibilitat de geolocalitzar totes les trucades al 112 de manera prèvia.

Concentració a Manlleu en protesta per la gestió de l'operatiu del tràgic rescat de les Llosses. Foto: Adrià Costa


Concentració a Campdevànol en protesta per l'operatiu del rescat de Llentes.. Foto: David Fajula