Convergència i Unió aniran plegats a les municipals de Vic

El cap de llista es decidirà des de la capital d'Osona, conjuntament entre els dos partits

Redacció Osona.com
26 de febrer del 2015
Actualitzat el 02 de març a les 10:34h

Josep Arimany, Josep Maria Vila d'Abadal i Anna Erra a la Nit per la Recerca a la Catalunya Central. Foto d'arxiu: Adrià Costa


La possibilitat d'un trencament de la federació de Convergència i Unió a Vic ha quedat definitivament allunyada després de l'acord a què han arribat les direccions nacionals dels dos partits, CDC i UDC.

A les eleccions municipals del proper mes de maig, hi haurà llista conjunta sota les sigles CiU, i el cap de llista serà decidit conjuntament entre les organitzacions locals dels dos partits.

Avui dijous es constituirà un comitè de campanya conjunt i es calcula que en el termini màxim d'una setmana hi haurà una decisió presa sobre qui encapçalarà la candidatura: Anna Erra, de CDC, o Josep Arimany, d'UDC.

La resolució té un alt component salomònic, on les dues parts han afluixat, i ha permès a les dues formacions sortir d’un atzucac, que s’anava acostant perillosament a la data de les eleccions. Un conflicte que, en cas d’esclatar, hauria pogut esquitxar la ja tensa relació entre els dos partits a nivell nacional, i hauria pogut deixar la ciutat sense la candidatura de CiU, una marca que sempre ha estat guanyadora.

La secció local i la direcció nacional de Convergència, en una trobada fa uns dies a Vic, van donar ple suport a Anna Erra com a cap de llista. En cas que s’imposés algun altra candidat des de Barcelona, CDC Vic havia previst un pla B: es faria una llista a part, amb Anna Erra al capdavant, sota el nom de Convergència.cat o Convergència Municipalista de Catalunya.

Per la seva banda, Unió també ha cedit en part de les seves pretensions. Fins ara, l’acord entre els dos partits contemplava que el número 1 de la candidatura havia de ser per a Unió. Amb aquest nou procés que s’obre, els democristians podrien perdre'l.