Xavier Farrés abandona la política i torna a la seva vida professional

El regidor, que havia intentat confeccionar una candidatura transversal, aclareix que es tracta només d’una “aturada”

Pere Pratdesaba
26 de febrer del 2015
Actualitzat el 28 de febrer a les 8:26h

Xavier Farrés. Foto: Adrià Costa


Xavier Farrés, actual regidor de Benestar Social i Familia, Salut i Joves de l’Ajuntament de Vic, deixarà la política quan acabi aquesta legislatura, el proper mes de maig, i retornarà a la seva vida professional com a metge del CAP El Remei. Així ho ha explicat en una nota, on aclareix que la decisió només és provisional: “He decidit que ni encapçalaré ni formaré part de cap candidatura de cara a les properes eleccions municipals, fent doncs una aturada en la meva activitat a la política local”.

Farrés haurà estat quatre anys al consistori vigatà, a l’equip de govern. El regidor en fa un balanç positiu: “Ha estat un període en què malgrat la situació econòmica i social, hem pogut dotar la ciutat de Vic d’equipaments i serveis destinats a les persones més necessitades: el nou Banc d’Aliments, el nou menjador social el Tupí, l’alberg d’acollida per a persones sense sostre, el Centre de Dia per a gent gran al Remei i el nou Centre Obert, per esmentar les més rellevants”.

En la seva nota de comiat, Farrés agraeix la tasca de totes les persones, entitats i associacions que han estat sempre disposades a sumar-se a les iniciatives i projectes socials, i fa un especial esment a l’alcalde, Josep Maria Vila d’Abadal, “per la confiança i suport” vers la seva persona.

Farrés va entrar a l’Ajuntament de Vic el 2011, en la llista liderada per Vila d’Abadal i com a militant d’Unió. A mitja legislatura, va abandonar el partit, de la mateixa manera que l’alcalde, i va ser un dels impulsors del Moviment Demòcrata Catala (MDC). En el marc del MDC, ha intentat confeccionar una candidatura transversal per a les eleccions municipals del mes de maig, amb membres de diferents opcions polítiques, com Imma Bellafont (Rcat), Mari Moyano (PSC) o Joan López (ERC), però la proposta no ha prosperat.