Miquel Sànchez presenta les línies mestres del projecte d'ICV a Manlleu

Dolors Camats beneeix la candidatura davant d'una quarantena de persones | Aposten per una "assemblea permanent" i la transparència

Miquel Sànchez, aquest dimecres a Can Puget
Miquel Sànchez, aquest dimecres a Can Puget | Adrià Costa
Roger Font
26 de febrer del 2015
Actualitzat el 01 de març a les 8:33h

Dolors Camats va donar suport a la candidatura de Miquel Sánchez. Foto: Adrià Costa


ICV de Manlleu va presentar ahir al vespre a Can Puget els deu primers noms de la llista que presentaran a les eleccions del proper 24 de maig. A l’acte hi va assistir la coordinadora i portaveu de la formació al Parlament de Catalunya, Dolors Camats.

Davant d’una quarantena de persones, els tres primers números, Miquel Sánchez, Joan Ballestar i Sara Avila, van exposar les línies mestres d’un projecte que, segons Ballestar, està format per “gent valuosa” que “coneix el terreny, present en l’associacionisme, entitats veïnals i col·lectius que treballen per fer un Manlleu més solidari”.

 

Dolors Camats i Miquel Sánchez. Foto: Adrià Costa

La intenció de l'equip, "coneixedor dels problemes socials", és seguir treballant per la "igualtat d'oportunitats" i "l'Ajuntament és una eina que ha d'ajudar el comerç i les persones". L'objectiu és fer una societat manlleuenca “més justa, cohesionada i madura”, va afegir.

Per la seva banda, Dolors Camats va agrair a la gent que "s'engresca a fer política municipal" perquè és "un capital humà que té compromís i voluntat de dedicar part del seu temps a intervenir en la vida de la gent".

En un context de crisi econòmica, la coordinadora d'ICV-EUiA va assegurar que fer "política és lluitar" i més en un moment en què "els Ajuntaments estan deixats de la mà de Déu, amenaçats perquè no puguin donar resposta" a les necessitats de la gent.

Després de repassar les dificultats provocades pel context social i econòmic, Camats també va voler exposar les coses bones d'integrar-se en la política: "És il·lusionant" perquè vol dir que "la societat té ganes que les coses canviïn". Per tot això, va presentar un projecte "que ha de treballar per Manlleu i amb la seva gent".

"Claredat, claredat, claredat!"

Miquel Sànchez, persona que encapçalarà la llista, va remarcar la creació d'"una assemblea permanent" de la qual en sortirà tot allò que "els regidors que sortim portarem a l'Ajuntament".

Una assemblea que també apostarà per la transparència: "Claredat, claredat, claredat!", va exclamar. Així, Sànchez va explicar que "volem un ajuntament sense parets" perquè "la gent ho ha de saber tot".

"Tenim moltes ganes de millorar Manlleu", va asseverar Sànchez. Per això, "cal fer molta feina fins al 24 de maig però més feina farem dins l'ajuntament". Per tancar, "convida tothom a participar perquè comença una trajectòria que ha de ser bona pels manlleuencs i manlleuenques".

A l'acte hi van assistir, a més de Dolors Camats, el candidat a l'alcaldia de Vic per ICV-EUiA, Arnau Martí, i també el regidor d'ICV manlleuenc i membre de l'equip de govern amb ERC, Josep M. Anglada.

En les passades eleccions municipals de 2011, ICV va ser la cinquena força a Manlleu, amb 475 vots i un regidor, Josep M. Anglada. L’aritmètica electoral va permetre que els ecosocialistes entressin a l’equip de govern, amb els nou regidors d’ERC.

Els 10 primers noms de la candidatura
1. Miquel Sànchez6. Toni Ballús    
2. Joan Ballestar7. Jaume Singla   
3. Sara Avila8. Teresa Marquez       
4. J. Ramon Gutiérrez9. Miquel Sanchez
5. Dolors Saborit10. Pepi Castillo
 

Miquel Sánchez, Sara Avila, Joan Ballestar i Dolors Camats, aquest dimecres a Manlleu. Foto: Adrià Costa

 

Set dels vint-i-un membres que formaran la llista d'ICV a Manlleu. Foto: Adrià Costa

Arxivat a