​Primer la premsa i després els ciutadans no professionals

El Col·legi de Periodistes demana que es prioritzi la tasca dels mitjans de comunicació en la cobertura dels actes

ManresaInfo.cat
24 de febrer del 2015
Actualitzat el 25 de febrer a les 9:31h
La Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes sol·licita a les entitats i institucions que organitzen activitats que donin preferència als periodistes que cobreixen la informació enfront a d'altres ciutadans no professionals.

El col·legi fa aquesta petició a les associacions i col·lectius que acostumen a organitzar esdeveniments públics després de rebre reiterades queixes de professionals dels mitjans de comunicació de les comarques centrals que no poden cobrir correctament els actes per la presència de ciutadans que ocupen, sovint, els espais reservats als mitjans i dificulten la tasca dels periodistes que estan treballant.

L'organització demana a les entitats responsables de l'organització d'esdeveniments ciutadans que vetllin perquè els periodistes que cobreixen la informació, i que han de fer fotos i gravar els actes, puguin exercir la seva tasca professional sense problemes. De la mateixa manera, se sol·licita que es prioritzi l'accés als periodistes als llocs més adequats.