Les denúncies de de Luna contra els municipis «lliures i sobirans» moren als jutjats

Desestimat el contenciós contra Espinelves, el segon Ajuntament denunciat de Catalunya

Redacció Osona.com
24 de febrer del 2015
Actualitzat a les 17:23h
Els contenciosos impulsats per la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, contra els municipis que es van declarar “territori català lliure i sobirà” van caient un darrera l’altre als jutjats. L'últim ha estat Espinelves, que va ser el segon municipi de Catalunya denunciat per aquesta qüestió, a principis de 2013. El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona va desestimar el contenciós la setmana passada, segons ha comunicat l’Ajuntament.

A tot Catalunya, la delegació del govern espanyol ha denunciat un total de 46 ajuntaments i consells comarcals per declarar-se “territori català lliure i sobirà”. D’aquests, 25 ja han estat desestimats o arxivats als respectius jutjats.

La comarca més castigada ha estat Osona, amb cinc denúncies a cinc poblacions: Espinelves, Santa Eugènia de Berga, Seva, l’Esquirol i Sant Julià de Vilatorta. Els contenciosos de les tres primeres poblacions han estat desestimats, i els dos restants estan  pendents de recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

L’alcade d’Espinelves, Joan Manuel Claveria (ERC-AM), considera lògica la resolució judicial: “El contenciós penalitza una posició ideològica, no té sentit”. I afegeix: “Dóna la impressió que el govern espanyol ha donat la batalla per perduda. Que va deixant morir tots els casos".