Josep M. Membrado guanya amb autoritat el Ral·li Esprint Sant Julià

Carles Llinàs i Climent Domingo l’acompanyen al podi

Redacció Osona.com
23 de febrer del 2015
Actualitzat a les 10:39h
Membrado i Vilamala, al podi de Sant Julià
Membrado i Vilamala, al podi de Sant Julià | Escuderia Osona

Josep M. Membrado i Jordi Vilamala, al podi de Sant Julià de Vilatorta. Foto: Escuderia Osona


Josep M. Membrado i Jordi Vilamala, a bord d’un Ford Fiesta R5 nou de trinca, s’han imposat amb autoritat en la 18a edició del Ral·li Esprint Sant Julià, que s’ha disputat aquest diumenge, 22 de febrer. Els han acompanyat al podi el tàndem de l’Escuderia Osona Carles Llinàs-Kiko Torra, en segona posició, i Climent Domingo-Joan Venceslao, en tercera.

Dia assolellat però amb força vent, i amb molt gent als trams, ansiosa per seguir una prova que obria la temporada de motor a Catalunya. Hi han participat 51 equips (43 a la velocitat i vuit a la regularitat). Entre aquests, un total de 20 eren de l’Escuderia Osona.

El ral·li constava de 88,4 quilòmetres, dels quals 35,2 eren cronometrats, i dos trams, el coll de Mansa i l’Enclusa-Romagats. Els cotxes havien de fer tres passades a cadascun d’ells.

 

Josep M. Membrado, al tram l'Enclusa-Romagats. Foto: Josep M. Oliver

Membrado ha guanyat tots els trams i ha tancat el ral·li amb un temps final de 21’04”5. El pilot d’Olost, en arribar a la meta, es mostrava exultant amb el seu nou vehicle, que farà servir aquesta temporada: “És un cotxe perfecte. Té una frenada brutal i un pas de corba molt bo. Hem gaudit des del primer minut fins al darrer”.

Més disputades han estat les tres següents places, amb tres equips separats només per 14 segons. El més regular de tots, malgrat fer una virolla a la segona passada al Coll de Mansa i perdre una mica de temps, ha estat Llinàs, que ha ocupat el segon esglaó del podi, a 35”2 de Membrado. Tot i no aconseguir la victòria, Llinàs es mostrava satisfet: “Estem molt contents. Per a nosaltres, el resultat, darrera d’un Membrado, és com una victòria”. El ral·li tenia un regust de comiat, ja que el tàndem de l’Escuderia Osona, després de quatre anys i tres títols de terra, no competirà enguany en el campionat català, i només correrà alguna prova esporàdica, com el Ral·li Osona.

El tercer lloc ha estat un frec a frec entre Climent Domingo i Albert Orriols, amb Lluís Pujolar de copilot. Al final, amb molts bons temps al coll de Mansa, Domingo ha aconseguit pujar al podi, a 45” del vencedor. Orriols, que ha reconegut que havia fet una mala selecció de pneumàtics, s’ha quedat a 4”5 de Domingo.

Pel que fa a la resta de pilots de l’Escuderia Osona, els més destacats han estat Josep Bassas-Llorenç de Ferrer, Nil Boixeda-Míriam Arévalo i Ramon Cornet-Dani Noguer, que s’han classificat en 14è, 16è i 17è lloc respectivament.

En la categoria de regularitat, on tots els equips que hi competien eren de l’Escuderia Osona, no hi ha hagut sorpreses i també s’han imposat amb autoritat Jordi Blancafort i Anna Blancafort. La segona posició ha estat molt disputada i finalment se l’han endut Ferran Mas i Josep Cabaní, en detriment de Narcís Marcó i Clàudia Marcó, que han quedat tercers.
 

Més informació i classificacions, des del web de l'Escuderia Osona

 

Albert Orriols, al tram de l'Enclusa-Romagats

Arxivat a