Un agent de la Guàrdia Urbana de Vic publica un llibre

Manuel Montero recull la història d’un soldat que va lluitar a la Guerra Civil

Redacció Osona.com
21 de febrer del 2015
Actualitzat a les 21:16h
Joan Ballana i Manel Montero, a la presentació del llibre
Joan Ballana i Manel Montero, a la presentació del llibre | Ajuntament de Vic

La Sala Sert de l’Ajuntament de Vic va acollir dimecres la presentació d’un llibre que ha escrit un agent de la Guàrdia Urbana de Vic, Manuel Montero, i que porta per títol “Buscant en Kevin”. L’obra tracta tot el que l’autor ha viscut per trobar qui hi ha enterrat en una fossa comuna del cementiri de Vic, d'ençà que un dia (estant de servei) una jove li va demanar en anglès si sabia on estava enterrat Kevin Rebbechi, un soldat que va lluitar a les brigades internacionals a la Guerra Civil espanyola.

Durant la presentació, Montero va afirmar que “hores d’ara no sé com definir quin tipus de llibre és, una novel·la històrica, una novel·la d’emocions, però m’agrada la idea de pensar que és una novel·la que parla sobre el pes de l’absència, tant de l’absència d’un ésser estimat com l’absència que se sent quan aquells ideals pels que generacions de joves van lluitar i donar la vida queden esmicolats, desprestigiats, deshonrats, enterrats i oblidats per sempre”. En aquesta mateixa línia, Montero va remarcar que “el que no vull és caure en l’error que ha hagut de viure la meva generació. Som els néts dels que van viure i patir una guerra i acceptar només la història escrita pels vencedors és tan injusta com resignar-se a escoltar que els vençuts van lluitar per la llibertat”.

A l’acte el va acompanyar el regidor de Convivència i Seguretat, Joan Ballana, que va remarcar la importància de poder donar suport a un treballador de la casa i va assegurar que “fruit de la labor de Manuel Montero s’ha pogut conèixer la vida d’aquest australià (referint-se a Kevin) que va defensar les llibertats en l’època del feixisme i on les llibertats eren inexistents”. El regidor també va anunciar que pròximament es faria un acte d’homenatge a aquest brigadista internacional i en extensió a tots aquells que van lluitar durant la Guerra Civil contra el règim franquista.

El llibre properament es pot adquirir a les llibreries de la ciutat. S’ha pogut editar gràcies el suport de l’Ajuntament de Vic.
Arxivat a