La Fira de Biomassa Forestal de Catalunya passa a ser bianual

El certamen de Vic es consolida com el més important del sector

Redacció Osona.com
21 de febrer del 2015
Actualitzat a les 21:02h
La Fira de la Biomassa Forestal, aquest dijous
La Fira de la Biomassa Forestal, aquest dijous | Adrià Costa

La Fira de la Biomassa arriba enguany a la 4a edició. Foto: Adrià Costa


La 4a edició de la Fira de Biomassa Forestal de Catalunya ha tancat aquest dissabte, 21 de febrer, les seves portes al recinte firal de Vic, amb una bona afluència de visitants, tant professional com de públic en general, tot i que menor que en edicions anteriors.

En total han estat 99 expositors que han mostrat el seus productes i novetats, en aquesta fira que en pocs anys s’ha consolidat com la més important del sector a Catalunya. Després de quatre anys consecutius, però, la fira passa a ser bianual i la pròxima tindrà lloc el 23, 24 i 25 de febrer de 2017. La regidora de Fires i Mercats de Vic, Montserrat Rovira explica, que “creiem que des del punt de vista de les novetats que pot presentar el sector i de l’interès que pot generar la pròpia fira tant per al públic professional com general té més sentit que la fira sigui bianual”.

Les Jornades Tècniques han tingut una ocupació de gairebé el 100% (100 places). La ubicació de les sessions a l’edifici del VIT, situat al costat del recinte firal, ha estat clau en aquesta millora del nombre d’assistents respecte l’any passat. També ha tingut molt bona acceptació la visita organitzada a una gran instal·lació industrial de biomassa del Berguedà.   

La Fira de la Biomassa Forestal de Catalunya ha comptat amb expositors d’empreses i institucions relacionades amb el sector com distribuïdors de marques de calderes de biomassa i de maquinària diversa, instal·ladors, fabricants, consultors energètics, entre altres. La majoria dels expositors procedien de Catalunya, però també n’hi havia d’Euskadi, Astúries, Madrid, Galícia, i Castella-Lleó.

El certamen ha estat està organitzada per l’Ajuntament de Vic, la Generalitat de Catalunya, a través del Centre de la Propietat Forestal, l’Institut Català d’Energia i la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i el Consell Comarcal d’Osona, i ha comptat amb la col·laboració de les quatre diputacions catalanes i el patrocini de Ferrovial Servicios.

Què és la biomassa?

La biomassa és el conjunt de la matèria orgànica renovable d'origen vegetal, animal o procedent de la seva transformació natural o artificial. Aquesta matèria prové del procés de la fotosíntesi, pel qual es transforma l'energia solar en química. És precisament aquesta energia química la que, mitjançant la combustió i altres processos de valorització, es pot recuperar i convertir en altres formes d'energia, com ara la tèrmica o l'elèctrica.
 

Programa i conferències de la Fira de la Biomassa

Llistat d'expositors de la Fira de la Biomassa

Galeria de fotos de les edicions anteriors de la Fira de la Biomassa
 

La Fira de la Biomassa arriba enguany a la 4a edició. Foto: Adrià Costa

 

Fira de la Biomassa, aquest dijous. Foto: Adrià Costa