CCOO i UGT proposen una moció als plens de Vic i Manlleu contra la «llei mordassa»

Els sindicats consideren que aquesta nova normativa retalla els drets i les llibertats democràtiques

Redacció Osona.com
18 de febrer del 2015
Actualitzat el 21 de febrer a les 21:42h

Anna Erra ha rebut la moció a l'Ajuntament de Vic Foto: CCOO i UGT


Aquesta setmana té lloc la jornada d'acció mundial en defensa del dret de vaga. És per això que CCOO i UGT han decidit presentar conjuntament una moció per a que es discuteixi als plens municipals. Aquesta moció porta per títol "Per la defensa de les llibertats i del dret de vaga".

La moció manifesta el rebuig del consistori al projecte de “Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana”, aprovat pel govern i pel ple del Congrés (pendent de la seva tramitació al Senat), coneguda com a "llei mordassa", i reclama la seva retirada immediata. Els sindicats opinen que, d'aprovar-se definitivament, “suposarà una clara reculada social i atempta contra els drets i les llibertats democràtiques”. Amb aquesta llei s’aconseguirà “reprimir la participació en accions per evitar desnonaments, la realització de concentracions espontànies, acampades com les del 15-M, col·locar pancartes en edificis públics, etc.”, argumenten CCOO i UGT.

A Osona, els sindicats han presentat la moció als ajuntaments de Manlleu i de Vic. A Manlleu, la delegació ha estat rebuda per l'alcalde Pere Prat i pel regidor de l'equip de govern, Josep Anglada. A Vic, una nombrosa delegació, acompanyada també per representants d'ICV, ERC i CUP, ha estat rebuda per la primera tinent d’alcalde, Anna Erra.

En tots dos casos, els equips de govern han expressat que donaran suport a la moció, la qual cosa fa pensar que serà aprovada per una àmplia majoria en tots dos plens.
 

Mociò proposada per UGT i CCOO (PDF)

Arxivat a