El Carnaval de Torelló se salda amb dos detinguts i 51 positius d'alcoholèmia

Les dues detencions són per robatoris a cotxes | Mossos d’Esquadra, Policia Local, SEM, CAP, Transport Sanitari i Protecció Civil col·laboren en un ampli dispositiu de seguretat

Redacció Osona.com
18 de febrer del 2015
Actualitzat a les 15:29h
El Rei Carnestoltes del Carnaval de Torelló.
El Rei Carnestoltes del Carnaval de Torelló. | Adrià Costa

El Rei Carnestoltes del Carnaval de Torelló. Foto: Adrià Costa


Els Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Vic, de l’Àrea Regional de Recursos operatius, de l’Àrea Regional de Trànsit i de la Sala Regional de Comandament de la Regió Policial Central, juntament amb agents de la Policia Local de Torelló, efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), voluntaris de Protecció Civil, efectius del Transport Sanitari de Catalunya i personal del CAP, van dur a terme entre els dies 12 i 15 de febrer el dispositiu de seguretat del Carnaval de Terra Endins de Torelló.

Durant les tres nits, es van realitzar diversos control a les carreteres d’accés a la població. Per part dels agents de l’Àrea Regional de Trànsit de Mossos es van realitzar 564 lectures, amb 41 positius dels quals 33 van ser administratius, tres per alcoholèmia penal i cinc positius per drogues. També es van denunciar 28 conductors en els controls de velocitat realitzats a les vies d’accés a la població de Torelló.

Per part de la Policia Local de Manlleu i de Torelló, en els seus respectius controls d’alcoholèmia, van realitzar un total de 70 lectures, amb un resultat de tres alcoholèmies penals, cinc alcoholèmies administratives i dos positius en drogues.

D’altra banda, els Mossos van aixecar deu denúncies administratives per consum i tinença de substàncies estupefaents i una per una intervenció temporal d’armes.

Pel que fa a les detencions, els Mossos van fer un detingut per robatori a l'interior d'un vehicle i la Policia Local de Torelló un altre pel mateix fet, la nit del dissabte.

Una persona perduda en un bosc

El centre de comandament avançat es va ubicar a les dependències de la Policia Local amb la presència d’operadors del SEM, Policia Local de Torelló, Protecció Civil i Mossos d’Esquadra, des d’on es va coordinar tot l’operatiu, que abastava diverses zones de la població, les carreteres d’accés i l’estació de tren.
 
En total hi van participar 162 agents dels Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Central, 16 agents de la Policia Local de Torelló, quatre del SEM, 12 tècnics del Transport Sanitari de Catalunya, 60 voluntaris de Protecció Civil de diferents poblacions del territori i vuit persones del CAP de Torelló.

A més, a la tarda del dissabte els Mossos es van desplaçar a les andanes de l’estació de tren de Torelló per tal d’evitar que la gent baixés amb objectes que poguessin ser perillosos, com ampolles de vidre o llaunes. Aquest controls també es van fer als diferents accessos de la població.

Per últim, al llarg a la matinada del diumenge es va fer una recerca d’una persona perduda en un bosc proper a la població de Torelló. El jove va ser localitzat dues hores més tard conscient i va ser atès pel Sistema d’Emergències Mèdiques.

Durant els mesos previs al Carnestoltes, els Mossos d’Esquadra van fer 39 xerrades a centres educatius a la comarca d’Osona, que van ser seguides per aproximadament uns 1.100 alumnes. Els agents van explicar els consells de seguretat per gaudir del Carnaval de manera segura.  En les xerrades que es van fer a Torelló i Manlleu, també hi van participar agents de les seves respectives policia locals.
 

Fotos de la rua del Carnaval de Torelló, 3 (Adrià Costa)

Fotos de la rua del Carnaval de Torelló, 2 (Adrià Costa)

Fotos de la rua del Carnaval de Torelló, 1 (Adrià Costa)

Fotos de les cares del Carnaval de Torelló (Joan Parera)

Fotos de les Senyoretes i Homenots (Adrià Costa)

Fotos del Pullassu del Carnaval de Torelló  (Adrià Costa)

Recull de fotos del Carnaval de Terra Endins

Recull de fotos del Carnaval a Osona

 

Arxivat a