L'Esquirol recupera l'espai natural de La Pollancreda

L’Ajuntament vol transformar l’indret en “un espai digne, acollidor i integrat en l’entorn i per a ús de tots”

Redacció Osona.com
17 de febrer del 2015
Actualitzat a les 10:32h

Projecte virtual de La Pollancreda. Foto: Ajuntament de l'Esquirol


L’espai natural de La Pollancreda a l’Esquirol, de camí cap a la Font de l’Escudella i al paratge natural de la riera de la Gorga, va deixar d’existir com a tal l’any 2004, quan es van començar les obres del pavelló, just al costat. Deu anys desprès, l’Ajuntament vol recuperar l’indret i transformar-lo en “un espai digne, acollidor i integrat en l’entorn i per a ús de tots: gent gran, escolars i visitants”.

El projecte preveu, en una primera fase, una intervenció progressiva per reparar i ordenar l’espai: crear un escenari natural als murs de pedra existents, traslladar l’estació de bombeig, ordenar la xarxa de canonades disperses, confeccionar una àrea d’observació de la natura, ordenar les feixes amb vegetació respectuosa i adaptada a l’espai i retirar la runa amuntegada per crear una zona de descans.

Les obres d’aquesta primera fase s’iniciarian en una o dues setmanes i s’allargaran fins a finals de març. El pressupost d’aquests primers treballs puja 25.000 euros, subvencionats en un 90% per la Diputació de Barcelona.

El projecte preveu una segona fase, amb diversos acabats, com l’enjardinament o la senyalització, i la construcció d’una passera per facilitar l’accés des del pavelló a les persones grans i amb mobilitat reduïda, entre d’altres accions. Aquesta fase no està encara definida del tot i no té el pressupost tancat. Serà una tasca del proper consistori, si ho considera convenient.