ICV-EUiA i Podem aniran junts a les municipals de Vic amb Arnau Martí com a cap de llista

Els números 2 i 3 de la candidatura correspondran a l’assemblea de Podem | La proposta conjunta aposta per la participació, la transparència i el codi ètic

Redacció Osona.com
13 de febrer del 2015
Actualitzat a les 10:10h
Arnau Martí, en una foto d'arxiu
Arnau Martí, en una foto d'arxiu | Adrià Costa

Arnau Martí. Foto d'arxiu: Adrià Costa


ICV-EUiA i l'assemblea de Podem Vic han assolit un acord per presentar-se de manera conjunta a les eleccions municipals de Vic. El pacte contempla que el cap de llista correspondrà a ICV-EUiA, o sigui, Arnau Martí, candidat oficial de la coalició, que era una de les condicions que posaven els ecosocialistes per rubricar les negociacions, tal com ja va informar Osona.com. Els números 2 i 3 de la candidatura els escollirà l’assemblea de Podem Vic, i el 4 i el 5, ICV-EUiA. La resta de llocs s’aniran alternant. La candidatura resta oberta a ciutadans independents i a d’altres formacions polítiques que comparteixin els objectius de la proposta i el codi ètic que s’aprovarà, apunten les dues formacions en una nota conjunta.

Ara, la candidatura unitària elaborarà conjuntament el programa polític de cara a les municipals, atenent als principis de "participació, transparència i el codi ètic". Per tot plegat, s’ha acordat la creació d’un espai d’assemblea ciutadana entre les dues formacions i obert a la ciutadania pel debat i presentació de propostes i accions de polítiques municipals.

“Aquest acord és fruit d’una diagnosi compartida entre les dues formacions sobre els reptes que té avui la ciutat i l’oportunitat històrica de superar la fragmentació per construir una candidatura àmplia que representi el conjunt de la realitat del nostre municipi i sumi a moltes persones a treballar pel canvi polític a la nostra ciutat”, explica el comunicat. “Volem una ciutat democràtica, sostenible, solidària, honesta i transparent. Una ciutat igualitària on prevalgui el públic enfront del privat i on els recursos siguin emprats de forma justa i eficient”, afegeix.

ICV-EUiA va obtenir un regidor a les passades eleccions de 2011 a Vic, on es va presentar en solitari, amb 855 vots i el sisè lloc en el rànquing de partits més votats. En els propers comicis, la seva fita és aconseguir el segon regidor. Pel que fa a Podem, la formació que ha sacsejat l’arena política espanyola, concorrerà a les eleccions municipals amb la marca Junts per Vic, tal com ja va informar aquest diari. El nom de la coalició ICV-EUiA i Podem encara no s'ha fet públic.
 

Assemblea de Podem Vic, a Can Pau Raba. Foto: J.M. Gutiérrez