El Lluçanès promou els boscos de pastura

El projecte contempla acords entre ramaders i propietaris forestals

Redacció Osona.com
12 de febrer del 2015
Actualitzat a les 17:43h
L'Associació de Propietaris Forestals del Lluçanès i el Consorci del Lluçanès van presentar dimarts el projecte Boscos de Pastura. L'acte va ser presidit per Lluís Vila, president del Consorci del Lluçanès, i Josep Maria Giravent, president de l'Associació de Propietaris Forestals (APF Lluçanès). Hi van assistir una quarantena de persones.

La presentació del projecte va anar a càrrec de Laura Megias, tècnica del Servei de Desenvolupament Rural del Consorci del Lluçanès, que va explicar en què consistia el projecte, els requisits per participar-hi i els principals objectius. Seguidament es va procedir a la signatura de tres acords de pastura entre ramaders i propietaris forestals per al desenvolupament del projecte.

El projecte Boscos de pastura promou la silvopastura en zones on s’han realitzat treballs de millora dels boscos. La reducció del risc d’incendis i el suport al sector ramader del Lluçanès en són els principals objectius.

Boscos de Pastura es va iniciar el 2013 amb el disseny i gestació del projecte i ja el 2014 es va arribar a un acord verbal entre dos propietaris i un ramader, com a prova pilot.