Osona Cuina rosteix dos porcs a la plaça de Vic en un lluït Dijous Llarder

La festa gastronòmica compta amb la participació d'Osona Terra i l'IGP Llonganissa de Vic

Redacció Osona.com
12 de febrer del 2015
Actualitzat el 13 de febrer a les 8:04h
Nandu Jubany, preparant els porcs rostits
Nandu Jubany, preparant els porcs rostits | Adrià Costa

Nandu Jubany, preparant els porcs rostits. Foto: Adrià Costa


Osona Cuina ha celebrat aquest dijous, 12 de febrer, una nova edició del Dijous Llarder a la plaça Major de Vic, amb la col·laboració de Cerveses Damm i l’Ajuntament de Vic. Des de les 9 del matí i fins a les 4 de la tarda, s'han servit entrepans de diferents productes derivats del porc -botifarra, cansalada- i a partir de la 1 del migdia, porc rostit (els porcs s'han rostit al centre de la plaça Major i es van començar a coure la nit abans). En aquesta edició, els dos porcs que s'han servit eren de Porc Ral d’Avinyó, un dels patrocinadors oficials d’Osona Cuina.   

Els tiquets d’entrepà més beguda costaven 5 euros. Al llarg de la jornada, força afluència de gent, amb un temps assolellat i més que agradable per a l'època.

En aquesta edició, el Dijous Llarder comptava amb la participació d’Osona Terra, que disposava d’una carpa per exposar alguns dels seus productes; i la IGP Llonganissa de Vic (Indicació Geogràfica Protegida), que a les 12 del migdia ha fet entrega de la Llonganissa d’Or a l'empresari de la Garriga Jaume Blancafort al Temple Romà de Vic i que també disposava d’un espai a la plaça Major per poder informar al públic.  

Taller de botifarres per a nens

Durant el matí, s'ha fet un taller de botifarres per a una seixantena de nens i nenes de primària, a càrrec del xarcuter Santi Masallera, del restaurant Tresona XXI. Els nens que hi han participat han estat escollits per sorteig entre les diferents escoles que es van interessar pel taller. L’escola guanyadora va ser el Col·legi Pare Coll.

També s’ha comptat amb la participació dels nens i nenes de primària de les escoles de Vic per difondre el Dijous Llarder d’aquest any. Osona Cuina ha fet arribar cartells amb un espai en blanc a tots els centres que han volgut participar, juntament amb una explicació de què és el Dijous Llarder i què representa per la ciutat de Vic. Amb aquesta informació i l’ajuda dels professors, s’ha animat a tots els nens i nenes a fer un dibuix directament sobre el cartell, i aquests son els que s’han repartit per tota la comarca (2.000 cartells en total).
 

Recull de galeries de fotos del Dijous Llarder a la plaça Major de Vic

Arxivat a