Enric Vilaregut, Marta Alsina i Pere Compte, les noves cares d'ERC Manlleu

El partit presenta la candidatura #JuntsfemManlleu, liderada per Àlex Garrido, que pretén seguir governant l'Ajuntament | La formació fa públics els eixos que portaran al programa

Parlament d'Àlex Garrido. En primera fila, Pere Prat, Enric Vilaregut, Pere Compte i Marta Alsina
Parlament d'Àlex Garrido. En primera fila, Pere Prat, Enric Vilaregut, Pere Compte i Marta Alsina | Adrià Costa
Roger Font
11 de febrer del 2015
Actualitzat el 12 de febrer a les 9:50h

Presentació de la candidatura de Junts fem Manlleu, amb Àlex Garrido al capdavant. Foto: Adrià Costa


ERC de Manlleu va presentar ahir al vespre davant d'una vuitantena de persones la candidatura #JuntsfemManlleu, que estarà liderada per Àlex Garrido i que pretén seguir governant Manlleu. L'acte també va servir als republicans per presentar Marta Alsina, Pere Compte i Enric Vilaregut, tres de les cares noves que en formaran part.

Pere Prat va formalitzar, una vegada més, el relleu del partit a Garrido convençut "que la vam encertar". L'alcalde manlleuenc va destacar "les seves virtuts, que són humilitat, poca fressa i molta endreça". Per Prat, Garrido "sap veure i llegir els nous temps i els pocs recursos que hi ha". Des d'aquest punt de vista, el primer tinent d'alcalde ha aconseguit "repensar l'Ajuntament i fer-lo més transparent, no amb paraules, sinó amb fets".

Pel que fa al relleu, Prat va deixar clar que ell està "feliç de continuar" però que ho farà des d'una altra posició: "Hi seguirà havent traspàs de coneixement i contacte". En aquesta línia, es va mostrar "content" perquè deixa el lideratge "en bones mans". Abans de cloure el seu parlament, l'alcalde sortint va voler agrair als regidors i a la gent que ha estat al seu costat per haver-lo ajudat a fer "un Manlleu millor".
 

Pere Prat. Foto: Adrià Costa


A continuació va parlar el primer dels "fitxatges" per a la llista d'ERC: Marta Alsina. L'exUDC i una de les fundadores del MDC (Moviment Demòcrata Català) va desgranar el seu discurs a partir de tres preguntes: Per què tornar a la política municipal? "Pel seu prestigi, perquè sóc manlleuenca, perquè m'encanta manlleuejar i perquè treballar per Manlleu em feia il·lusió". Per què ara? "Pel procés que viu el país, perquè s'hi pot treballar des de molts àmbits i el millor és des de l'Ajuntament". Per què ERC? "Perquè defensa la independència i per la confiança, la cooperació, la voluntat de compartir i per les persones que el formen".

L'última incorporació ha estat la de Pere Compte. "Durant temps m'he presentat en llistes determinades. Sense afiliar-me", va relatar el psicòleg social abans d'assegurar que "buscaré un lloc on pugui ser útil amb la premissa de fes i sigues feliç". Compte va emfasitzar que la culpa d'haver acceptat la proposta és de Josep Maria Anglada, de qui va dir ser "un exemple de com podem servir a Manlleu".

Pel que fa al projecte, Compte va manifestar que "aplega gent de diferents sensibilitats i que juntes poden provocar un xoc, que ens ajudarà a créixer, i d'això només se'n pot beneficiar Manlleu i la seva gent".

Pere Prat, Àlex Garrido, Enric Vilaregut, Pere Compte i Marta Alsina. Foto: Adrià Costa

Per la seva banda, Enric Vilaregut va iniciar el seu discurs explicant alguns dels principals motius del canvi que l'ha portat a formar part de la candidatura d'ERC Manlleu: les discrepàncies amb el grup municipal de CiU. "L'estil de fer oposició del grup era diferent del que consideràvem correcte". Així, "el punt de vista local el consideràvem la via correcta, el punt de vista de partit, potser no". "Sempre que hi ha hagut un problema, hem donat suport i ajuda lleialment i discretament al govern", va afegir.

Sobre la proposta de formar part de la llista, a Vilaregut el va convèncer el fet de "treballar amb gent compromesa" que l'ha rebut bé i va destacar "l'harmonia que hi vaig trobar", una "condició bàsica per treballar". L'exconvergent va tancar la seva intervenció assegurant que "hi sóc per aportar la meva experiència, per treballar per Manlleu, pel meu poble i pel meu país".

Xavier Rosean, membre de les JERC, també va participar breument en l'acte, assegurant que "també hi ha joves interessats en fer política, interessats en ajudar". "Els joves volem continuar el projecte d'en Pere Prat i l'Àlex és la persona idònia per fer-ho. Tindrà el nostre suport", va afegir.
 

Alex Garrido. Foto: Adrià Costa

 
Per últim, Àlex Garrido va ressaltar que han estat uns "anys durs per la manca de recursos, que hi ha hagut molts ciutadans afectats i tot i això, hem estat capaços de donar resposta". El candidat republicà va destacar que malgrat "els pressupostos austers ho hem pogut fer tot a través d'altres ens públics com la Diputació". Així, el Teatre Centre, la biblioteca o la millora en l'accessibilitat del pont de Can Molas "s'han pogut fer o estem treballant perquè vagin endavant".

Pel que fa a la llista, l'actual primer tinent d'alcalde va sostenir que es tracta d'una "llista transversal que vincula gent de diferents àmbits amb experiència en l'àmbit municipal" en un moment en què "es reivindiquen les llistes obertes".

Els reptes que es proposen des de la candidatura #JuntsfemManlleu són "la mobilitat, els problemes socials, econòmics o la lluita contra l'atur", va explicar Garrido. A més, "volem obrir un procés de participació per veure com ha de ser el passeig del Ter", va apuntar. Garrido va reivindicar que "hem repensat l'Ajuntament per fer-lo més àgil, proper a la ciutadania i per aconseguir una transperència total". Per tancar, el candidat republicà va tenir un record pel procés que està vivint Catalunya: "Volem ser el primer govern de Manlleu de viure la independència".

L'acte, celebrat a la sala d'exposicions de Can Puget, va aixecar un gran interès, sobretot polític. Hi van assistir els darrers pregoners Xavier Boada, Anna Piella i Àlex Roca; l'actual líder CiU a l'Ajuntament, Josep Suriñach; l'exsocialista i membre de NeCat, Rafa Cuenca; el regidor d'ICV a l'equip de govern, Josep Maria Anglada; el cap d'ERC a Torelló, Jordi Casals; l'exalcalde de CiU, Joaquim Vivas; l'alcaldable d'ERC a Vic, Joan Ballana; l'alcalde d'ERC a Sant Pere de Torelló i membre de l'executiva d'ERC, Jordi Fàbrega; el també membre de l'executiva republicana i regidor de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire; els membres de l'actual govern d'ERC a Manlleu i alguns dels que formaran part de la llista com Eduard Robles, Eva Font o Eudald Sellarès.
 

Enric Vilaregut. Foto: Adrià Costa

Arxivat a