Xavier Farrés i Reagrupament es despengen de la llista de Joan López

Les negociacions per consensuar una candidatura a Vic es trenquen i tot torna a quedar a l’aire

Pere Pratdesaba
10 de febrer del 2015
Actualitzat el 12 de febrer a les 9:44h

Xavier Farrés. Foto: Adrià Costa


Xavier Farrés (independent, ex-UDC), i Eva Solé i Josep Ramon Soldevila (Reagrupament) han decidit abandonar la confecció de la candidatura a les eleccions municipals de Vic que impulsaven conjuntament amb Joan López (ERC), i en la que hi ha representades diverses sensibilitats, com Mari Moyano (actual regidora del PSC) o Lluís Casellas (exregidor d’ERC). D’aquesta manera, segueixen el mateix camí d’Imma Bellafont, candidata de Reagrupament , que ja va despenjar-se de la proposta fa uns dies, tal com ja va informar aquest diari.

Les negociacions no han arribat a bon port per diverses raons: les posicions a la llista, els conceptes de funcionament i la unió del grup. “No ha estat possible encaixar les peces i ha faltat cohesió”, es plany Farrés. “Ho hem provat, però era difícil posar d’acord una gent amb procedències tan diverses. Potser era un pacte massa forçat, poc natural”, reconeix Soldevila.

Ara, les cartes tornen a estar sobre la taula però en diferent posició. Reagrupament i Farrés, en aquest cas amb persones properes al Moviment Demòcrata Català (MDC), tenen previstes reunions al llarg d’aquesta setmana per prendre una decisió: presentar-se per separat, fer una coalició o renunciar a les municipals.

Pel que fa al futur del projecte de candidatura, tampoc està clar quin serà el seu futur. López no ha cregut oportú aquesta tarda fer declaracions per valorar la nova situació.