L'Atlàntida coprodueix una trilogia sobre Catalunya del dramaturg Jordi Casanovas

«Vilafranca, un dinar de Festa Major» es podrà veure en teatres de Vic, Manresa, Viladecans, Sant Cugat del Vallès i Granollers

Jordi Palmer
07 de febrer del 2015
Actualitzat a les 22:28h
Presentació de l'obra i la capitalitat cultural de Vilafranca
Presentació de l'obra i la capitalitat cultural de Vilafranca
Presentació de l'obra i la capitalitat cultural de Vilafranca

"Vilafranca, un dinar de festa major", la tercera part de la trilogia teatral sobre Catalunya del dramaturg Jordi Casanovas, serà el tret de sortida de la capitalitat de la cultura catalana, que enguany recau, precisament, sobre Vilafranca del Penedès.L'obra, coproduïda per la plataforma Teatres Amics -que aglutina sales de Vic (Atlàntida), Granollers, Sant Cugat del Vallès, Viladecans i Manresa- reflecteix la vida "d'una família on la persona que l'aglutina està desapareixent a causa d'una malaltia mental", segons explica Casanovas. En el context d'un dinar familiar el dia de la festa major, "caldrà prendre decisions, al voltant d'una vinya que s'ha vist revaloritzada".

L'obra s'estrenarà a Vilafranca el 19 de febrer del 2015, on es representarà fins el 22 de febrer. Seguidament passarà a l'Atlàntida de Vic -28 de febrer i 1 de març-; el Teatre Auditori de Granollers -7 i 8 de març-; el Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès -13 i 14 de març-; l'Atrium de Viladecans -20 al 22 de març-; i el Kursaal de Manresa -27 al 29 de març.
 
Capital de la cultura

A més d'aquesta obra, la capital de l'alt Penedès ha programat durant el 2015 un total de 163 activitats al voltant de la història, el patrimoni, la cultura tradicional i popular i les arts escèniques, musicals, plàstiques i visuals. Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès, ha declarat que el repte de la programació és combinar el "tradicionalisme amb la modernitat. No fem un programa on tot sigui políticament correcte perquè és avorrit", ha assegurat. Xavier Tudela, president de l'Organització Capital de la Cultura Catalana, ha destacat en la presentació de la programació, que la capitalitat cultural és un instrument que permet conèixer-nos a través del territori i la cultura. L'any 2016, la Capital de la Cultura Catalana serà Vic.
Arxivat a