El Dijous Llarder torna a la plaça de Vic

El porc rostit, gran atractiu de la festa gastronòmica

Les botifarres, aquest matí a la plaça Major de Vic. Al fons, Nandu Jubany.
Les botifarres, aquest matí a la plaça Major de Vic. Al fons, Nandu Jubany. | Adrià Costa
Redacció Osona.com
09 de febrer del 2015
Actualitzat el 12 de febrer a les 6:14h

Presentació del Dijous Llarder a Vic. Foto: Adrià Costa


Osona Cuina celebrarà aquest dijous, 12 de febrer, una nova edició del Dijous Llarder a la plaça Major de Vic, amb la col·laboració de Cerveses Damm i l’Ajuntament de Vic. A partir de les 9 del matí i fins a les 4 de la tarda, se serviran entrepans de diferents productes derivats del porc -botifarra, cansalada- i a partir de la 1 del migdia, porc rostit (el porc es rostirà al centre de la plaça Major i es comença a coure la nit abans). En aquesta edició els porcs que es serviran son de Porc Ral d’Avinyó, un dels patrocinadors oficial d’Osona Cuina.   

Els tiquets d’entrepà més beguda s'han pogut comprar anticipadament fins al dimecres a les 8 del vespre  als restaurants d’Osona Cuina. Aquest tiquet costa el mateix que comprat a plaça (5 euros), però els compradors es podran estalviar la cua del Dijous Llarder.

Durant la presentació, la 1a tinenta d’alcalde i regidora de Turisme, Anna Erra, ha manifestat que “la iniciativa és un referent a tot Catalunya” i “és un reconeixement a la festa tradicional”. En aquest sentit, la regidora ha manifestat que col·lectius com Osona Cuina, Osona Terra o la mateixa IGP Llonganissa de Vic contribueixen a posicionar gastronòmicament la ciutat arreu del país i al món; i ha posat èmfasi amb la necessitat de sumar tots plegats per construir projectes que beneficiïn la mateixa ciutat i ciutadania.

En aquesta edició, el Dijous Llarder comptarà amb la participació d’Osona Terra, que disposarà d’una carpa per exposar alguns dels seus productes; i la IGP Llonganissa de Vic (Indicació Geogràfica Protegida), que a les 12 del migdia farà entrega de la llonganissa d’or al Temple Romà de Vic i que també disposarà d’un espai a la plaça Major per poder informar al públic.  

Taller de botifarres per a nens

Durant el matí, es farà un taller de botifarres per una seixantena de nens i nenes de primària, a càrrec del xarcuter Santi Masallera, del restaurant Tresona XXI. Els nens que hi participaran han estat escollits per sorteig entre les diferents escoles que es van interessar pel taller, i l’escola guanyadora ha estat el Col·legi Pare Coll.

També s’ha comptat amb la participació dels nens i nenes de primària de les escoles de Vic per difondre el Dijous Llarder d’aquest any. Osona Cuina ha fet arribar cartells amb un espai en blanc a tots els centres que han volgut participar, juntament amb una explicació de què és el Dijous Llarder i què representa per la ciutat de Vic. Amb aquesta informació i l’ajuda dels professors, s’ha animat a tots els nens i nenes a fer un dibuix directament sobre el cartell, i aquests son els que s’han repartit per tota la comarca (2.000 cartells en total).
 

Recull de galeries de fotos del Dijous Llarder a la plaça Major de Vic


Cuiners d'Osona Cuina acabant de rostir els porcs, l'any passat. Foto: Adrià Costa

Arxivat a