El ple de Calldetenes aprova una polèmica moció sobre la gestió del camp de futbol

El text proposa cedir l’equipament al club resultat de la fusió del FC Calldetenes i la UE Calldetenes | La iniciativa tira endavant amb l’oposició de CiU, a l’equip de govern

Pere Pratdesaba
05 de febrer del 2015
Actualitzat a les 17:47h
El ple de l’Ajuntament de Calldetenes, que es va celebrar dilluns, va aprovar una polèmica moció per tal de desencallar el conflicte sobre la gestió de la zona esportiva municipal de Calldetenes. En concret, el text proposa  signar un conveni per tal de cedir la gestió del camp de futbol a l’equip resultant de la futura fusió entre el FC Calldetenes i la UE Calldetenes, sota el nom de Futbol Club Calldetenes. La proposta va prosperar amb el vots dels cinc regidors d’ERC i d’un de Poble en Marxa-CUP (l’altre regidor d’aquesta formació estava absent), les dues formacions que van portar la moció al ple, amb un text que van consensuar amb els dos clubs implicats. Els quatre regidors de CiU, que comparteixen govern amb Poble en Marxa-CUP, hi van votar en contra, per considerar que la moció i el conveni no són legals.

Ara, s’obre un període de 15 dies d’exposició pública per tal de presentar al·legacions a la moció. En cas que es presentin, es portaran al proper ple ordinari per tal de votar-ne l’acceptació i, eventualment, la incorporació al text. Un cop incorporades el text, si s’escau, quedarà aprovat definitivament i s’haurà de publicar al DOPB. L’alcalde, Marc Verdaguer (CiU), ha explicat a Osona.com que, en cas que s’arribi fins al final amb el text inicial, no està disposat a signar cap conveni que no compleixi la llei.

La moció i el conveni contemplen la cessió de la gestió al nou club resultant de la fusió per a un període de quatre anys, a partir de la propera temporada. El tercer en discòrdia, l’Atlètic Club Riudeperes, que també fa ús de les instal·lacions, n’ha restat al marge, tot i que el document ja aclareix que l’acord està obert a noves incorporacions.  

La moció contempla punts conflictius, com la modificació de les taxes, el canvi de normes d’ús de l’equipament i “la condonació de tots els deutes contrets pels dos clubs implicats i la renuncia del nou club resultant a perseguir l'impagament que té per part de l'Ajuntament”. També fixa altres compromisos, com que s’intentarà recuperar la concessió del bar tan aviat com es pugui i que, de moment, els clubs en podran fer ús.

Des de CiU es defensa que alguns aspectes de la moció i el conveni infringeixen la llei i avalen els arguments amb uns informes del regidor d’Esports i de la secretària municipal, que es van presentar al ple. Entre aquests, per exemple, consideren que no es pot retirar una concessió a un bar que ja ha estat atorgada o que s’aprova signar un conveni amb un club fictici que encara no s’ha creat.

Per tot plegat, sembla que l’acord final es posposarà (potser fins després de les eleccions), segons es desprèn de les declaracions de l’alcalde: “Aquest acord, tal com està, és nul i no prosperarà, un cop s’hagin presentat les al·legacions. En tot cas, jo no firmaré mai cap acord que no sigui legal en nom de l’Ajuntament ”.
 

Proposta de conveni (PDF)

Moció aprovada al ple (PDF)


Un llarg estira-i-arronsa

Ara fa un any i mig que, des de l'Ajuntament de Calldetenes, s'havia dictat l'ordre que el FC Calldetenes no pogués jugar la temporada 2013/2014 al camp de futbol municipal, tot i que finalment, no va ser així i la passada temporada el club encara va poder utilitzar les instal·lacions.

El conflicte rau en l'incompliment per part del club en els pagaments de la quota derivada de l'ordenança d'ús de les instal·lacions municipals. A principis de la temporada passada, l'Ajuntament havia fixat una quota de 175 euros mensuals per equip. El FC Calldetenes, segons el mateix Ajuntament, va acumular un deute de 24.000 euros.
 
En mig de la polèmica, va aparèixer un nou equip al municipi, la Unió Esportiva Calldetenes, d'on en formen part un gran nombre d'antics col·laboradors del FC Calldetenes. El nou club, a més, estava disposat a negociar tant amb l'Ajuntament com amb l'altre club del municipi, l'At. Riudeperes. Finalment, els clubs han continuat compartint les instal·lacions esportives a l'espera que es resolgués el conflicte.
 
El passat juliol, des de la UE Calldetenes, es va enviar una carta a tots els socis i veïns expressant el seu malestar i demanant a l'equip de govern i els diferents grups polítics que posessin en comú les propostes que tenien per al futbol a Calldetenes, i així, s'acabés amb el conflicte. La reclamació passava per unificar els clubs de futbol.