El GDT torna a denunciar l'empresari Josep Ramisa per mala praxi amb els purins

El Grup de Defensa del Ter detecta pèrdues de suc en una bassa d’una granja de les Masies de Voltregà

Redacció Osona.com
04 de febrer del 2015
Actualitzat el 07 de febrer a les 22:34h
Un camió, buidant els purins de la bassa de la granja
Un camió, buidant els purins de la bassa de la granja | A. Alemany


El Grup de Defensa del Ter (GDT) ha denunciat als Mossos les pèrdues de purins d'una bassa a la granja el Despujol, a les Masies de Voltregà. Concretament s'ha aixecat acta a la Unitat Regional de Medi Ambient de la Catalunya Central.

La granja el Despujol és una gran explotació de vaques i recull tots els sucs de les dejeccions ramaderes en una bassa a la zona més baixa del terreny propera al riu Ter. El propietari és l’empresari carni Josep Ramisa, que fa uns dies va ser condemnat a presó per un abocament de purins a Oristà.

Dies enrere es podia observar com la bassa, plena fins a dalt, sobreeixia suc i anava a parar al camp de davant. “El GDT va trucar al 112 per fer la denúncia i ens van posar en contacte amb la Unitat de Medi Ambient. Els Mossos van comprovar sobre el terreny que efectivament la bassa no estava en condicions i van demanar als gestors de la granja que primer de tot buidessin els sucs per parar el vessament i els gestionessin correctament”, expliquen des de l’entitat ecologista. El GDT va comunicar als Mossos la seva sospita que aquest abocament s'ha repetit en el temps i que pot haver contaminat el sòl del camp, l'aqüífer proper i el riu Ter, que està a uns 200 metres del camp.

Les investigacions encara estan obertes, pendents de comprovar sí s'està fent una bona gestió en el recollit i emmagatzematge dels sucs i sí existeixen aquestes possibles contaminacions. Un cop finalitzin les investigacions, els Mossos decidiran sí tramitar-ho com a un procés administratiu al Departament de Agricultura o com a un delicte a instàncies superiors.