Dimecres, dia clau de la pugna entre CDC i UDC a Vic

Després d'un tens estira-i-arronsa, a un pas del trencament, les converses per consensuar un candidat a les eleccions han donat un tomb

Pere Pratdesaba
30 de gener del 2015
Actualitzat a les 17:10h
Josep Arimany i Anna Erra, amb Josep M. Vila d'Abadal
Josep Arimany i Anna Erra, amb Josep M. Vila d'Abadal | Adrià Costa

Josep Arimany, Josep Maria Vila d'Abadal i Anna Erra a la Nit per la Recerca a la Catalunya Central. Foto: Adrià Costa


Continua la pugna que mantenen Anna Erra, com a candidata de Convergència, i Josep Arimany, d’Unió Democràtica, per tal d’encapçalar la llista de CiU a Vic. El calendari electoral crema i ara, amb l’obstacle de les plebiscitàries pel mig resolt, els partits han de prendre ràpid una decisió. O caixa o faixa.

Les negociacions en els darrers dies han estat tenses i ja es donava per fet un trencament de la coalició a la ciutat de Vic. CDC ha reiterat sempre que no vol a renunciar a Anna Erra com a cap de llista, tot i que acceptaria que Arimany anés de número 2. Els convergents consideren que un candidat que en aquests moments no tingui un clar perfil independentista, en un indret com a Vic, els podria fer perdre molts vots. Si se’ls imposa qualsevol altra escenari, els convergents formaran una llista a part, sota el nom de Convergència.cat o algun similar. Per la seva banda, el candidat democristià podria encapçalar una llista d’independents. A les darreres hores, però, sembla que les converses s’han suavitzat i les dues formacions podrien estar a punt d’arribar a un acord.

Els partits podrien sortir de l’atzucac el proper dimecres, 4 de febrer, al menys de manera oficial. Convergència ha convocat  una assemblea de militants amb només un punt de l’ordre del dia: explicar la situació actual del partit a les properes eleccions municipals de Vic. No es descarta que fins i tot hi hagi una roda de premsa per anunciar si hi ha hagut algun tipus d’acord.

Lluís Corominas, president de CDC Vic, tot i ser optimista per tal com han anat les darreres negociacions, assegura que no sap encara què els hi explicaran als militants: “Ho tenim ben encarrilat, però encara n’hem d’acabar de parlar i lligar-ho ben lligat. Tot dependrà de les converses d’aquest cap de setmana, que continuaran”.
Arxivat a