Santi Vila anuncia que l'enderroc dels pisos de Can Garcia començarà el març

La primera fase afectarà 128 pisos dels blocs i s’executarà una vegada reallotjats tots els veïns afectats | Els treballs tenen un pressupost de 770.000 euros

Redacció Osona.com
30 de gener del 2015
Actualitzat a les 20:44h
Santi Vila, en un dels pisos de Can Garcia
Santi Vila, en un dels pisos de Can Garcia | Adrià Costa

El conseller, Santi Vila, a l'interior d'un dels pisos de Can Garcia, aquest divendres. Foto: Adrià Costa


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha visitat avui els pisos de Can Garcia, a Manlleu, on ha anunciat que el proper mes de març començarà la primera fase d’enderroc de 128 pisos, 37 places d’aparcament i sis locals. Can Garcia és un conjunt de 256 habitatges que es van construir als anys seixanta i que presenten greus patologies constructives, motiu pel qual l’Institut Català del Sòl (Incasòl) iniciarà en breu l’enderroc de la meitat dels blocs.

El conseller ha arribat a les 10 del matí a Manlleu i, abans de traslladar-se a Can Garcia, ha visitat les instal·lacions del Museu del Ter i ha mantingut una reunió amb l’alcalde, Pere Prat, i altres regidors del consistori.
 
Actualment, a Can Garcia només queden ocupats tres pisos dels 128 que abasta aquesta primera fase. D’aquests, a dos hi viuen afectats amb dret a reallotjament que ja disposen de nou habitatge assignat, on s’hi traslladaran en un termini màxim de tres setmanes. Pel que fa al tercer pis, es tracta d’una ocupació sense títol ni dret de reallotjament, la propietat del qual es preveu recuperar a finals de febrer. Així, a principis de març s’adjudicaran els treballs de desconstrucció, que s’han licitat per un import de 770.000 euros.

 

Santi Vila ha visitat els pisos de Can Garcia. Foto: Adrià Costa

A partir dels convenis signats entre la Generalitat i l’Ajuntament de Manlleu, l’Incasòl ha promogut la construcció de tres edificis amb un total de 70 habitatges per tal de traslladar-hi els propietaris amb dret a reallotjament de Can Garcia. Pel que fa als arrendataris, s’ha posat en marxa un procés de reallotjament a diferents indrets del municipi en col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Els serveis socials de Manlleu treballen també en un programa d’acompanyament per tal d’incrementar les possibilitats d’integració social d’aquestes famílies.
 
Els pisos de Can Garcia estan situats en l'illa delimitada pels carrers Mossèn Aulet, Pintor Guàrdia, Garcia Estrada i Passatge dels Oms. Són dos blocs de planta baixa i 11 plantes, amb un total de 256 habitatges, 12 locals en planta baixa i 37 garatges. Els edificis es van construir els anys seixanta amb ciment aluminós i es troben en un estat de conservació obsolet que, segons els tècnics, recomana el seu enderrocament.


Els pisos són el nucli central del barri de l'Erm de Manlleu. En un primer moment, van ser els habitatges construïts per encabir l'onada migratòria procedent del sud de la península. Actualment hi viuen moltes persones de l'onada migratòria del nord d'Àfrica.
 

Santi Vila i Pere Prat aquest divendres durant la visita als pisos de Can Garcia. Foto: Adrià Costa

Arxivat a