La Crononúria, pendent del temps, decidirà els campions catalans

La cursa està organitzada per la Unió Excursionista de Vic

La Crononúria es va estrenar el 2014
La Crononúria es va estrenar el 2014 | Josep Maria Montaner
Redacció
28 de gener del 2015
Actualitzat a les 18:33h

Crononúria-Memorial Ramon Casadevall Foto: Josep Maria Montaner


La Crononúria servirà dissabte per coronar els campions de Catalunya de curses verticals. Ho farà, això sí, molt pendent de la meteorologia ja que el vent i la neu amenacen amb ser protagonistes. Si no es pogués disputar el recorregut original -amb ascens al coll de Noucreus- la Unió Excursionista Vic ha preparat una alternativa consistent en dues pujades en una de les pistes del complex.

La Crononúria es va estrenar l'any passat amb victòria de Marc Pinsach i Anna Comet. Ni un ni l'altra competiran aquest dissabte a l'estació de la Vall de Ribes i, per tant, el palmarès inclourà noms nous. En principi els favorits són Genís Zapater -lamant campió de Catalunya en categoria individual- i Joan Reyné que l'any passat, tot i ser júnior, va aconseguir la segona plaça absoluta. A la prova no hi participaran els esquiadors catalans que van ser a la Copa del Món a Andorra i que aprofitaran per descansar abans de l'inici dels Campionats del Món de Verbier.

Pendents de la meteorologia

La prova de la Unió Excursionista Vic, que també puntua per a la Copa Catalana de Curses Verticals, es va estrenar el 2014 amb un dia esplèndid marcat pel sol. Res a veure amb el què marquen les previsions per aquest dissabte amb vent i neu. En principi, la sortida està prevista per a dos quarts de dotze amb un recorregut de 4,5 quilòmetres i un desnivell positiu de 840 metres per endavant fins al coll de Noucreus -en el cas de les júniors i els cadets ho farien a partir del quilòmetre 1,2-. Tanmateix, si la meteorologia no permet disputar el traçat original es faran dues pujades a l'interior de les pistes fins al punt més elevat del telecadira (una en les categories cadets i júnior femení) amb descensos neutralitzats.

Les inscripcions encara estan obertes al web de la FEEC. NacióMuntanya, que sorteja una inscripció per a la Crononúria, cobrirà la cursa amb una crònica, els resultats i una completa galeria de fotos.
 

Fotos de la Crononúria-Memorial Ramon Casadevall 2014 (Josep Maria Montaner)

Calendari i classificacions esquí de muntanya temporada 2014-2015

Arxivat a