Una moció sobre els atemptats de París centra el debat del ple de Torelló

La proposta de PxC dóna peu a un acalorat debat

Redacció Osona.com
27 de gener del 2015
Actualitzat a les 18:09h

Els regidors de PxC de Torelló, amb les pancartes que van exhibir al ple. Foto: PxC Torelló


Una moció presentada per PxC sobre els atemptats del 7 de gener a París va centrar el debat del ple municipal de Torelló, celebrat aquest dilluns al vespre. Després d’una acalorada discussió, la moció no va prosperar i l’alcalde, Santi Vivet, va proposar a la resta de grups de presentar-ne una altra d’alternativa en la propera sessió plenària.

En un ple essencialment de tràmit, el grup municipal de PxC va presentar una moció de condemna a l’atemptat terrorista islamista del passat 7 de gener i d’adhesió al Dia Europeu en record de les víctimes del terrorisme. Per la seva banda, el grup d’ERC va presentar una esmena al text inicial de la moció, en defensa de la qual Jordi Casals va recordar l’acte de rebuig que va organitzar la comunitat musulmana de Torelló i va expressar la seva oposició a qualsevol expressió d’islamofòbia.

Però arran de la intervenció del portaveu de PxC per exposar els motius de la moció, el regidor d’ERC va reaccionar demanant la retirada de la seva esmena o bé, en cas que no fos possible, va anunciar el vot contrari del seu grup a la moció. La resta de grups municipals van lamentar el to del discurs i les paraules del regidor de PxC i, tot i que van manifestar el seu rebuig frontal a totes les formes del terrorisme, van votar en contra de la moció.

L’alcalde va tancar la discussió proposant als grups que s’havien alineat contra la moció d’elaborar-ne una altra d’alternativa per ser presentada en el proper ple.

En un altre punt de l’ordre del dia, el ple va aprovar la recuperació de la paga extraordinària i addicional dels empleats municipals, que es va suprimir el desembre de 2012; així com la modificació dels estatuts del Consorci Localret.
Arxivat a