Un detingut a Vic en una operació policial contra una xarxa xinesa d'explotació laboral

Els Mossos d'Esquadra porten a terme escorcolls a la capital d’Osona, Ulldecona, Móra d’Ebre i Santa Perpètua de Mogoda | De moment, hi ha un total de cinc detinguts a tot el país

Redacció Osona.com
26 de gener del 2015
Actualitzat el 27 de gener a les 6:20h
Els Mossos d'Esquadra han detingut un ciutadà xinès a Vic
Els Mossos d'Esquadra han detingut un ciutadà xinès a Vic | A. Costa

Els Mossos han detingut un ciutadà xinès al passeig de la Generalitat de Vic. Foto: Adrià Costa


Els Mossos d’Esquadra estan investigant una presumpta trama d’explotació laboral i blanqueig de capitals a diverses poblacions catalanes. En concret, aquest matí s'han portat a terme escorcolls en negocis d’alimentació a Vic, Ulldecona, Móra d'Ebre i Santa Perpètua de Mogoda. A Vic, s’ha entrat en tres llocs: un domicili del passeig de la Generalitat, al carrer virrei Avilés i una empresa del Grup Baucells.

A hores d'ara, hi ha detingudes cinc persones, una d'elles un ciutadà xinès que vivia al passeig de la Generalitat de Vic. No es descarten més detencions al llarg del dia.

Les víctimes, de nacionalitat xinesa, havien de signar uns contractes amb una presumpta xarxa mafiosa, també d'origen xinès, per tal de regularitzar la seva estada al país i contreure alhora uns deutes econòmics molt elevats, entre el que s'hi incloïa, segons fonts properes al cas, el viatge a la Xina. Aquesta situació es traduïa en una explotació laboral que contemplava horaris i jornades fora de tota legalitat, segons ha pogut saber aquest diari. De moment, no han transcendit més detalls del cas, que està sota secret de sumari.

El cas l’està investigant la unitat central de tràfic d'éssers humans dels Mossos d’Esquadra. Agents de l'Àrea de Recursos Operatius dels Mossos (ARRO) han custodiat les entrades dels llocs on es feien els escorcolls, armats amb fusells, la qual cosa ha sorprès els vianants.
 

Mossos d'Esquadra, davant de l'empresa Baucells, a l'illa càrnia de Vic Foto: Adrià Costa

  

Els Mossos han detingut un ciutadà xinès al passeig de la Generalitat de Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a