24
de gener
del
2015
Actualitzat
el
26
de gener
a les
14:52h
Tot i que la temporada de calçots comença a finals d'any, el gener i el febrer són els mesos estrella d'aquest producte. La salsa que els acompanya és un altre element indispensable a les taules i, tot i que requereix certa elaboració, és més senzilla de preparar del que sembla.
De fet, a la Teresa Vilaplana, organitzadora del la Gran Festa de la Calçotada a Valls, només li fan falta poc més de dos minuts per explicar com es prepara una bona salsa on sucar-hi aquesta varietat de ceba tan típica de Catalunya. Els ingredients necessaris per a quatre persones són:
- Ametlles torrades (100 grams)
- Avellanes torrades (30 grams)
- Un manat d'alls escalivat
- 4 o 5 tomàquets escalivats
- Julivert
- Pebre vermell
- Oli
- Vinagre
Els passos a seguir són senzills:
- Posar dins el morter una mica de sal. Afegir-hi els alls pelats i començar a fer la picada
- Quan la picada comença a quedar homogènia, abocar-hi les ametlles i les avellanes i seguir remenant
- Afegir el tomàquet tallat i una mica de julivert. Continuar picant
- Un cop feta la barreja, tirar-hi pebre vermell i barrejar
- Per últim afegir-hi vinagre i oli en funció del gust de cadascú