Capgirem Vic trenca esquemes i escull els candidats a les municipals des de les bases

La formació elegirà de forma assembleària els 10 primers llocs de la llista a les eleccions de maig | No cal que els escollits s'hagin postulat per anar a la llista o per ser regidors

La presentació de Capgirem Vic, fa uns dies
La presentació de Capgirem Vic, fa uns dies | J.M. Gutiérrez
Redacció Osona.com
23 de gener del 2015
Actualitzat a les 16:44h

L’assemblea de Capgirem Vic, la candidatura independentista, rupturista i d’esquerres que impulsen la CUP i el Procés Constituent, elegirà aquest dissabte d’entre tots els membres de la seva assemblea els 10 primers noms de la llista amb què concorrerà a les eleccions municipals del 24 de maig. Ho farà de forma assembleària i comptant totes les persones amb les mateixes oportunitats, sense que prèviament s’hagi postulat cap d’elles per ocupar alguns dels llocs capdavanters de la candidatura.

Previ a la votació de dissabte, s’ha elaborat un cens amb el nom de totes les persones que han assistit a la desena d’assemblees obertes que ha fet Capgirem Vic des del passat mes de setembre o que han participat en les seves comissions. Totes podran ser escollides. Un cop feta la votació, una comissió de llistes oberta a totes les persones membres de l’assemblea farà les correccions pertinents per donar compliment a la paritat de gènere i es comunicarà amb les persones elegides perquè acceptin el lloc que els ha atorgat l’assemblea en la llista. La llista definitiva s’aprovarà en la següent assemblea de Capgirem Vic.

Des Capgirem Vic s’entén que tota persona que treballa pel canvi polític des d’una candidatura municipalista aspira a representar el projecte polític, tant des de la lluita al carrer com des de la lluita institucional com a càrrec electe a l’Ajuntament. Per tant, es parteix de la lògica que totes les persones que treballen des de i per "capgirar" Vic estan a disposició de l’assemblea per ser escollides com a candidates.

"El grau de coneixença entre les persones que participen de les assemblees de Capgirem Vic ha augmentat fruït de la dinàmica assembleària i per això s’ha cregut que després d’una desena d’assemblees obertes ha arribat el moment idoni per confeccionar la llista", expliquen des de la formació. L’objectiu, però, és invertir la lògica dominant a la majoria de formacions que es presenten a les eleccions, que o bé s’elegeixen els candidats des la direcció dels partits o una o més persones s’han postulat prèviament per anar al capdavant de la llista i després la militància li dóna el vist-i-plau, per exemple amb unes primàries.

"En una candidatura assembleària, és l’assemblea qui proposa i anima a les persones a anar a la llista i al capdavant, i aquestes a posteriori són les que accepten anar-hi o no en una determinada posició. La responsabilitat d’assumir ser càrrec electe representant l’assemblea la pot assumir qualsevol persona que hi participi, tant qui no tindria problema en posar-s’hi com qui no ho faria mai, invertint la lògica de la política professional, on es considera que hi ha persones millors que altres per governar i fer política i que n’han acabat fent el seu ofici", argumenten des de Capgirem Vic.

Capgirem Vic va néixer l’estiu passat a partir de la voluntat de confluència de les assemblees locals de Vic de la CUP i el Procés Constituent amb persones i col·lectius de l’esquerra rupturista de la ciutat. Des d’aleshores ja s’han fet diverses assemblees obertes que han comptat cada vegada amb la participació de més gent. El projecte continua obert a totes aquelles persones que comparteixin els punts de confluència reflectits en un primer document aprovat a l’assemblea del 6 de setembre i en el manifest.

L'assemblea es farà al centre cívic de la Guixa. Fins ara, les assemblees de Capgirem Vic s'han fet de forma rotatòria pels diferents barris i nuclis de la ciutat.
Arxivat a